Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Itsenäisyyspäivän kunniamerkkien saajat julkistettiin – katso ketkä palkittiin Lahden seudulla

Pelicans iski Ilveksen voittoputken poikki

Pelicansin ylivoima alkoi vihdoin osua. Se riitti yllätysvoittoon tahmeasta Ilveksestä.

Kattavampi otteluraportti ja kommentit Pelicans-leiristä myöhemmin tänään ESS.fi:ssä.

3. erä

Pelicansin ylivoimapelaaminen oli yksi tekijä siihen, miksi lahtelaisjoukkue palasi voittojen tielle maalein 5–1.

Pelicansin 2–0-voittomaalin lisäksi ylivoimalla syntyivät myös päätöserässä Lukas Jasekin ja Otto Kivenmäen maalit. Lahtelaisjoukkue ei ollut tehnyt tällä kaudella ylivoimalla yhtä maalia enempää ottelukohtaisesti.

Ilves ei pystynyt vastaamaan päätöserässä missään vaiheessa Pelicansille. Kotijoukkue pelasi johtoasemassa fiksusti ja nöyrästi.

Isäntien tehokkaimmat olivat kahden maalin Elias Vilen, Kivenmäki (1+1) ja Jasek (1+1), Jasper Patrikainen torjui 21 kertaa. Tiistaina Turussa pelejä jatkava Pelicans nousi sarjassa seitsemänneksi.

2. erä

Tauon jälkeen ei käynyt heti perinteisiä, vaan Pelicansin liukas ja aggressiivinen vire jatkui toisen erän alkuminuuteille. Ilves lisäsi vauhtia, mutta ei kotijoukkue pulaan jäänyt.

Ennen erän puoltaväliä kumpikin loi pidemmän hyökkäyspään paineen, ja pian perään Panu Mieho iski 2–1-kavennuksen. Pelicans-vahti Jasper Patrikainen oli venynyt ennen tätä loistavaan torjuntaan.

Ilveksen kavennuksen jälkeen ote siirtyi enemmän ja enemmän vieraille, vaikka parhaasta paikasta vastasi Pelicansin Elias Vilenin ketju. Hyvälle paikalle Pelicans pääsi myös alivoimalla, kun maalivahti Jakub Malek tuli purkukiekkoa kauaksi vastaan.

Tauolle poistuttiin numeroista 2–1.

1. erä

Pelicans avasi jääkiekkoliigan Ilves-ottelun kotipelilleen tyypillisesti, kovaa vauhtia pitäen ja energiaa pursuten.

Palkintoja raikkaalle kotijoukkueelle alkoi tulemaan heti. Elias Vilen iski alussa 1–0-maalin, ja hetkeä myöhemmin Ilveksen Jarkko Parikka komennettiin jäähylle.

Pelicans rankaisi vaisua vierasjoukkuetta nopeasti, kun Ilvestä viime kaudella edustanut Joni Ikonen osui ylivoimalla kasvattaen isäntien johdon kahteen.

Lahtelaiset pelasivat perjantaina toisella puolella Suomea, mutta länsirannikon Rauman-reissusta ei näyttänyt jäävän jalkoihin minkäänlaista kankeutta.

Ensimmäiselle tauolle lähdettiin 2–0-tilanteesta.