Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n kesätoimittaja ja -kuvaaja etsivät päijäthämäläisiä saunojia ja saunoja – olisiko sinun lauteillasi tilaa?

Federerin uskomaton matka päättyi Nadalin rinnalla: "Juuri näin halusinkin lopettaa"

Tenniksen sveitsiläissuuruus Roger Federer päätti ammattilaisuransa nelinpelitappioon toisen lajilegendan, espanjalaisen Rafael Nadalin rinnalla. Kaksikko esiintyi myöhään perjantaina yhdessä Lontoossa pelattavassa Laver cupissa.

Federer, 41, kertoi viime viikolla jättävänsä ammattilaiskentät. Lajin 20-kertainen grand slam -turnausvoittaja on kärsinyt vuosia polvivammasta, joka on enteillyt uran päätöstä. Hänen edellinen ottelunsa oli viime vuonna Wimbledonin puolivälierässä.

Euroopan ja muun maailman välinen joukkuekilpailu on herkistänyt tennisväen ja urheilumaailman. Monet lajisuuruudet välittivät terveisiään väistyvälle mestarille ottelun alla.

Ottelun jälkeen Federer kuvaili olleensa "uskomattomalla matkalla".

– Tuntuu mahtavalta olla täällä. Nautin, kun pääsin sitomaan kengännauhani vielä kerran, Federer sanoi.

Kyynelehtivä Federer painotti kaiken tapahtuneen viimeistä kertaa. Hän kuitenkin vakuutti päivän olleen upea ja sanoi olevansa onnellinen eikä suruissaan.

– En tuntenut stressiä niin paljon, vaikka ajattelin, että ehkä jokin paikka, kuten pohje, pettäisi, mutta ottelu oli upea. Juuri näin halusinkin lopettaa, hän sanoi.

– Pelaaminen Rafan kanssa ja kaikkien suuruuksien täällä olo, kaikkien legendojen, kiitos.

Euroopan joukkueessa pelaavat "neljästä suuresta" myös Novak Djokovic ja Andy Murray.

Nelinpelissä voiton veivät Yhdysvaltain Jack Sock ja Frances Tiafoe lukemin 4–6, 7–6 (7–2), 11–9.

Nadalilla ja Federerillä pitkä yhteinen taival

Federer ja Nadal, 36, pelasivat toisiaan vastaan 40 kertaa, mukaan lukien yhdeksässä grand slam -turnauksen finaalissa. Nadal oli keskinäisissä kamppailuissa parempi lukemin 24–16 ja saavutti peleissä Federerin kunnioituksen.

Nadal kohtasi Federerin ensi kertaa 2004, ja yhteisen taipaleen päätös oli tunteikas hänellekin.

– Oli kunnia olla osa urheilun historiaa. Olemme kokeneet paljon yhdessä. Kun Roger jättää kiertueen, iso osa minunkin elämästäni katoaa, Nadal korosti.

-----------------

Korjattu aiempaa uutista klo 10.34: Federer on 20-kertainen grand slam -turnausvoittaja, ei grand slam -voittaja. Grand slamiksi kutsutaan sitä, että voittaa kaikki neljä grand slam -turnausta yhden kauden aikana.