Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Missä ja millainen on oma lähimetsikkösi? Kerro meille lähimetsikkösi merkityksestä

Lukas Jasek ratkaisi upealla harhautuksella – Pelicansille kaksi pistettä rankkarivoitolla

Pelicans voitti jääkiekon Liiga-ottelussa SaiPan voittomaalikilpailun jälkeen maalein 2–1.

1. erä

Ottelun ensimmäinen erä oli lievästi SaiPan hallinnassa, mutta joukkueet lähtivät 0–0-lukemista erätauolle. Lukemat kertovat jään tapahtumista oleellisen, sillä kumpikaan ei päässyt kunnolla maalipaikkoihin.

Molemmilla oli kuitenkin yksi kunnon tilanne.

Ensin SaiPan kultakypärä Ville Meskanen pääsi hätyyttelemään kahden Pelicansin maalivahti Patrik Bartosakia, mutta tshekkivahti tökkäsi mailallaan kiekon Meskaselta pois.

Pelicans sai puolestaan mahdollisuutensa 3–1-ylivoimahyökkäyksessä. Joni Ikonen päätti laukoa, mutta ei pystynyt yllättämään SaiPan maalivahti Niclas Westerholmia.

2. erä

Toisen erän Pelicans aloitti huomattavasti terävämmin kuin ensimmäisen. Erityisesti Aleks Haatanen oli alussa vauhdissa rakentaen kaksikin hyvää tilannetta kolmen ensimmäisen minuutin aikana. Ensimmäisessä erässä vain kolmen kertaa torjunut Niclas Westerholm joutui nyt pieneen kiekkosateeseen. Vajaan viiden minuutin pelin jälkeen SaiPan päävalmentaja Pekka Virta kyllästyi omiensa esityksiin ja otti aikalisän.

Aikalisästä ei ollut paljon apua, sillä Pelicans sai pian ylivoiman, jonka aikana kotijoukkue ei kuitenkaan saanut mitään aikaiseksi.

Hetken kuluttua kotijoukkue sai uuden ylivoimamahdollisuuden, mutta tälläkin kertaa tulos oli laiha. Ylivoiman viimeiset 20 sekuntia Pelicans sai sentään pakkopelin pyörimään.

SaiPan Kristian Pospisil pääsi läpiajoon pian vieraiden jäähyn päättymisen jälkeen. Bartosak oli edelleen ohittamaton este Pelicansin maalilla.

Erän loppupuolella SaiPa oli todella lähellä ottelun avausmaalia. Patrik Bartosak ei saanut Aaron Irvingin vetoa kiinni, mutta maaliraudat olivat maalivahdin puolella.

Erän viimeisellä minuutilla Pelicansin tämän kauden hankinta Saku Salminen nousi oikealta kohti Niclas Westerholmin maalia ja yllättäen kiekko lipui maaliin, kun oli pelattu 39.10. Osuma oli Salmisen ensimmäinen tehopiste tällä liigakaudella.

Pelicansin ensimmäistä erää terävimmistä otteista kertoivat maalin lisäksi tilastot. Laukaukset olivat kotijoukkueen eduksi 15–9, aloitusvoitot 6–6 ja kiekonhallintakin kääntyi Pelicansille.

3. erä

SaiPa sai puntit tasoihin kolmannen erän kuudennella minuutilla. Siinä missä Pelicans oli ollut pelin ensimmäisissä ylivomapeleissään täysin saamaton, vieraat hyödynsivät heti ensimmäisen tilaisuutensa. Leevi Tukiaisen jäähy oli vanhentunut reilut 40 sekuntia, kun Valtteri Ojantakanen laukoi komeasti Pelicans-neliön keskellä SaiPan tasoihin.

Maalin jälkeen SaiPa otti toviksi selvän hallinnan, joka kääntyi takaisin isännille erän puolivälissä. Pelicans pääsi taas pelaamaan ylivoimaa, jossa alkoi olla jo ideaa, mutta tulosta ei tullut vieläkään.

Erän viimeisillä minuuteilla nähtiin vielä huippupaikkoja molemmissa päissä. Ensin Pelicansin Anton Mylläri kilautti tolppaan. Tovi myöhemmin SaiPan Nicholas Werbik oli nokikkain Bartosakin kanssa, mutta Pelicans-molari selvitti tilanteen. Lisämaaleja ei nähty, joten peli eteni jatkoajalle.

Jatkoaika ja voittomaalikilpailu

Jatkoajalla ei nähty useista vaaranpaikoista huolimatta maaleja. Ratkaisu haettiin voittomaalikilpaillusta. Pelicansin toisena laukojana Lukas Jasek namutteli kiekon maaliin upealla harhautuksella. Kun SaiPan kolmesta laukojasta yksikään ei onnistunut, Jasekin onnistuminen riitti siivittämään Pelicansin kahden pisteen kotivoittoon.

Kattavampi otteluraportti ja kommentit Pelicans-leiristä myöhemmin tänään ESS.fi:ssä.