Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Rasismi varjosti Real Madridin ja Atletico Madridin paikallisottelua

Real Madridin ja Atletico Madridin paikalliskamppailu kehittyi myös ikävällä tavalla kiihkeäksi Espanjan jalkapalloliigassa sunnuntaina. Real Madridin brasilialaiseen hyökkääjään Vinicius Junioriin kohdistettu rasistinen huutelu alkoi ennen ottelua stadionin ulkopuolella, ja myös joukkueen toinen brassipelaaja Rodrygo sai herjoista osansa ottelun aikana.

Real Madrid voitti ottelun 2–1 Rodrygon ja Federico Valverden maaleilla. Italialaisen Carlo Ancelottin valmentama joukkue johtaa sarjaa puhtaalla voittosarjalla ennen Barcelonaa.

Atletico Madridin kannattajat olivat kiukustuneet jo ennakkoon Vinicius Juniorin tavasta juhlia maaleja tanssahdellen. Ärsytyskynnys ylittyi uudestaan paikalliskamppailun 18. minuutilla, kun hän juhli Rodrygon kanssa 1–0-johtomaalia letkein tanssiaskelin.

Kotijoukkue Atletico Madridin kannattajat riehaantuivat heittelemään Vinicius Junioria esineillä vieraiden johtomaalin jälkeen, ja rasistiset huudot jatkuivat ottelun lopussa.

Kohu nousi agentin apinakommentista

Vinicius Juniorin tapa juhlia maaleja on herättänyt keskustelua alkukaudesta. Arvostelijoiden mielestä se halventaa vastustajia. Kritiikki lipesi asiallisilta raiteilta, kun Espanjan pelaaja-agenttien puheenjohtaja Pedro Bravo kommentoi, ettei pelaajan pitäisi käyttäytyä apinan tavoin.

Real Madrid nosti Bravon puheet esiin tviitissään.

– Sinun täytyy kunnioittaa vastustajaa. Jos haluat tanssia, mene samba-areenalle Brasiliaan. Espanjassa sinun täytyy kunnioittaa vastustajaa ja lakata käyttäytymästä apinan tavoin, Real Madrid muistutti Bravon puheista.

Bravon sanat herättivät kansainvälisen kohun.

Brasilialaispejaajat vakuuttavat joka tapauksessa jatkavansa tyylillään.

– Nyt takana oli poikkeuksellinen viikko, mutta annoimme vastauksemme kentällä, Rodrygo kommentoi pelin jälkeen tulehtunutta tilannetta.

– Olen iloinen, kun pelasin hyvin ja onnistuin tekemään maalin.

Mario Hermoso teki Atletico Madridin kavennusmaalin 83. minuutilla. Atletico on liigassa seitsemäntenä.