Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Liigan avausviikon yleisömäärät herättävät keskustelua – vetävätkö nimekkäät paluumuuttajat yleisön lehtereille?

Miesten jääkiekkoliigan kautta on takana vasta avausviikko, mutta yleisömäärät ovat jo herättäneet orastavaa kritiikkiä. Esimerkiksi Jukurit keräsi kauden kotiavaukseensa vain 2 143 katsojaa, ja moni muukin seura jäi yleisötavoitteestaan.

Yhden viikon perusteella ei voi vetää suuria johtopäätöksiä, ja muutamat seurat myös ylittivät avauspeleissään katsojakeskiarvotavoitteensa. Kauden tähän asti suurin yleisömäärä, 7 875, nähtiin HIFK:n kotiavauksessa Helsingissä.

Yleisötavoitteista jääminen saattaa yllättää, sillä suomalaisessa jääkiekossa on ollut myönteinen vire Leijonien menestyksen ja Liigan viime kevään pudotuspelien komeiden katsojalukujen myötä.

Liiga on myös houkutellut Jori Lehterän kaltaisia nimekkäitä paluumuuttajia, ja pelaajahankintoja on vauhdittanut ulkomaalaiskiekkoilijoiden joukkopoistuminen KHL:stä. Liigassa pelaa myös Kärppiin siirtyneen Marko Anttilan tapaisia suuren yleisön magneetteja.

Liiga onkin katsojakeskiarvoltaan edelleen kotimaisessa joukkueurheilussa omilla luvuillaan. Kärppäkannattajien puheenjohtaja Tiina Koivikko nostaa esille Liigan nimekkäät palaajat.

– Toivon ja uskon, että se vaikuttaa. Varsinkin sellaiset katsojat, jotka käyvät hallilla ehkä kerran tai pari kaudessa, tulevat monesti katsomaan tiettyjä nimekkäitä pelaajia. Huomasi sen eilenkin (lauantaina), kun Marko Anttila teki maalin, miten isot aplodit hän sai, Koivikko sanoo.

Kärpät on pelannut kaksi kotiottelua, joiden katsojaluvut olivat 4 063 ja 5 845.

– Lauantaina oli hyvä yleisömäärä. Vähän uumoilinkin, että keskiviikon ottelu saattaa jäädä vähän vajaaksi, koska avausviikolle osui kaksi kotipeliä ja ihmiset ehkä panostivat enemmän lauantain Tappara-otteluun. Tunnelma oli kuitenkin hyvä, Koivikko sanoo.

"Aina nämä ovat mahtavia hetkiä"

Hallitseva mestari Tappara keräsi tämän kauden kotiavaukseensa TPS:ää vastaan 6 331 katsojaa. Luku on sinällään komea, mutta jää tamperelaisseuran kauden keskiarvotavoitteesta eli 6 900 katsojasta. Seuraavassa kotiottelussa yleisöluvuksi ilmoitettiin 4 420 silmäparia.

Nina Terho Tappara Fan Clubista muistuttaa, että tamperelaisjoukkue pelasi tiiviissä tahdissa neljä peräkkäistä kotiottelua.

– Ennen runkosarjan avausotteluitamme meillä oli jo kaksi CHL:n kotipeliä. TPS:ää vastaan väkeä oli kuitenkin löytänyt halliin hyvin, ja hieno tunnelma oli kannattajapäädyssä, Terho kiittelee.

Tampereella odotukset kauteen ovat suuret Tapparan ja Ilveksen viime kauden hyvän menestyksen myötä. Joukkueet pelaavat ensimmäistä kokonaista kauttaan hulppeassa Tampereen areenassa.

– Aina nämä ovat mahtavia hetkiä, kun kauden pääsee pitkän tauon jälkeen pyöräyttämään käyntiin. Nyt on siinäkin mielessä uutta ja hienoa, kun on ensimmäinen kokonainen kausi uudella areenalla, Terho sanoo.