Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

SM-ringeten kaikkien aikojen pistenainen Anne Pohjola rikkoi komean rajapyykin – "Meinaa tuoda pientä kriisiä"

Suomalaisessa ringetessä koettiin tänään lauantaina harvinainen hetki, kun raisiolaisen RNK Flyersin Anne Pohjola, 37, sai kokoon 600 SM-ottelua. Pohjolaa ennen neljä suomalaispelaajaa on yltänyt kyseiseen rajapyykkiin.

– Meinaa tuoda pientä kriisiä, kun ura alkaa olla loppupuolella ja pelejä enemmän takana kuin edessä, Pohjola sanoi STT:lle iloisesti ennen peliä.

Pohjolan uran pituudesta kertoo, että hän debytoi naisten pääsarjassa 15-vuotiaana.

– Olin mukana erikoisluvalla, koska olin alle 16-vuotias. Rajapyykki ei ole itselleni niin merkityksellinen, vaan se matka, joka siinä on takana. Se kertoo hienoista hetkistä, joita on koettu joukkueiden, toimihenkilöiden ja laji-ihmisten kanssa.

Suomen mestaruutta hän on ollut voittamassa 11 kertaa ja maailmanmestaruutta kuudesti.

Uudella innolla kauteen

SM-ringeten kaikkien aikojen pistepörssin kärkinainen on uusien tuulien edessä, sillä hän siirtyi Lapinlahden Luistin -89:n väreistä Flyersiin. Lapinlahti pelasi viime kaudella toiseksi korkeimmalla tasolla eli Ykkössarjassa, joten Pohjola palaa SM-sarjaan.

– Sain viime kaudella Ykkössarjassa lisää buustia treenaamiseeni ja uutta intoa. Pelaamisesta nautti vähän eri tavalla, ja ajattelin, että haluaisin vielä kokeilla, mihin rahkeeni riittävät.

Pohjola mainitsee tärkeinä syinä raisiolaisseuraan siirtymisessä myös lähestyvät MM-kotikisat, Timo Himbergin valmennuksen ja sen, että Susanna Tapani pelaa Flyersissa. Lisäksi Pohjolan sukulaisia asuu Raision suunnalla.

– Meillä on ollut "Tapsan" kanssa vähän sellainen viha-rakkaussuhde, koska olemme aina olleet vastustajia. Nyt olemme päässeet maajoukkueessa samaan kentälliseen ja pääsemme toivottavasti jatkamaan sitä myös Raisiossa, Pohjola sanoo Tapanista, joka on myös Naisleijonien avainpelaajia.

Pohjola myöntää, että pelaajauran "lopettaminen oli jossain vaiheessa lähellä".

– Varmasti suurin syy ovat ihmiset, kun saa viettää aikaa lajin parissa läheisten ja rakkaiden ihmisten kanssa. Onnistumisen ja voiton tunteet ja toisaalta myös epäonnistumiset, jotka ovat antaneet potkua persuksille ja olleet opettavaisia, Pohjola listaa syitä, jotka motivoivat jatkamaan pelaamista.

Pohjola sai 600 ottelua täyteen SM-sarjan lauantain avauskierroksella, kun Flyers kohtasi nurmijärveläisen NSR:n.

Matkakilometrejä kertyy

Siirto raisiolaisjoukkueeseen on tiennyt Pohjolalle pitkiä matkapäiviä.

– Lapinlahdella edelleen asustelen ja sairaanhoitajana työskentelen kotihoidossa. Teen nelipäiväistä työviikkoa. Sieltä ajellaan omalla autolla tai mennään julkisilla Raisioon.

Raision ja Lapinlahden väli on linnuntietä pitkälti yli 400 kilometriä. Pohjola tosin harjoittelee pääosin Lapinlahdella.

MM-turnaus pelataan loka–marraskuussa Espoossa.

– Lähipiirinikin odottaa, että pääsee katsomaan MM-pelejä ja kannustamaan. Into nousee itselläkin, Pohjola sanoo.