Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Ruusuvuori rökitti uusiseelantilaisen Davis Cupissa – Suomi johtaa Espoon areenalla pelattavaa ottelua voitoin 2–0

Emil Ruusuvuori ja Otto Virtanen löivät Uuden-Seelannin ahdinkoon tenniksen miesten maajoukkueturnaus Davis Cupin ottelussa Espoon areenalla. Suomi johtaa kamppailua perjantain kaksinpelien jälkeen voitoin 2–0.

Avausottelussa maailmanlistan 51:s Ruusuvuori teki selvää jälkeä Kiranpal Pannusta, joka on lähes 700 pykälää suomalaista alempana.

Ruusuvuori takoi reilussa tunnissa selvät lukemat 6–1, 6–2. Ylivoimaa kuvastivat 29 osuneella ykkössyötöllä lunastetut 25 pistettä, samalla kun ensimmäistä maaotteluaan pelannut uusiseelantilainen jäi vastaavassa tilastossa alle 50 prosenttiin.

– Tavoite oli voittaa reilusti eikä antaa turhia mahdollisuuksia, koska näissä otteluissa syttyy helpommin, Ruusuvuori sanoi STT:lle.

Tennis on yksilölaji, jossa maata edustetaan harvoin, ja 23-vuotias helsinkiläinen olikin innoissaan, kun sai kovaa kannustusta alkuesittelyistä asti.

– Työ palkitsee, kun oman nimen kohdalla huudetaan esittelyistä asti, suomalainen kertoi.

Laatuvoitto lämmitti yleisön Virtasta varten, jolla oli vastassaan Uuden-Seelannin ykköspelaaja Ajeet Rai.

Vaikka myöhäisempi ottelu oli huomattavasti tasaväkisempi, Virtanen ei menettänyt kertaakaan syöttöään ja vei 6–4, 6–3 -voiton.

– Tänään oli kiva pelata. Mukavaa, kun jengiäkin oli kunnolla paikalla. Nämä ovat kauden ihan parhaita viikkoja, Virtanen iloitsi kenttähaastattelussa.

Maailmanlohkon karsintapaikka näyttää todennäköiseltä

Kaksipäiväinen Davis Cup -ottelu koostuu neljästä kaksinpelistä, joiden välissä lyödään yksi nelinpeli.

Suomi johtaa 2–0 ja on voiton päässä koko ottelun ratkaisusta, joka saatetaan nähdä heti lauantain ensimmäisessä kohtaamisessa kello 14. Siinä Ruusuvuori parinaan huippuvireinen Harri Heliövaara kohtaavat Michael Venuksen ja Artem Sitakin.

Venus, joka on nelinpelilistalla peräti seitsemäntenä, pelaa kiertueella rankingkasin, saksalaisen Tim Puetzin kanssa. Lauantain pari Sitak on listalla 112:s, ja Ruusuvuori lähtee toiveikkaana otteluun.

– Yleensä nelinpelissä ottaa rennommin, mutta mitä Belgia-pelistä muistan, niin tunnelma ja yritys on samanlaista kuin kaksinpelissä, Ruusuvuori kuvaili.

– Siistiä, kun Harrikin pelaa niin jäätävän hyvin. Syöttö on mennyt eteenpäin, ja verkolla pistää pallon, minne tarvitsee, hän kehui Heliövaaraa.

Jos suomalaiskaksikko häviää, jatkuu maaottelu ykköspelaajien kaksinpelillä, missä Ruusuvuoren pitäisi perjantain perusteella kukistaa Rai.

Panokset Espoossa ovat korkeat, koska palkintona on karsintapaikka ensi vuoden maailmanlohkon 16 maan lopputurnaukseen, jonne Suomi ei ole koskaan päässyt.

Viime keväänä turnauspaikka hävittiin kotona Belgialle niukasti 2–3.