Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Djokovic ja Nadal muistelivat Federerin huimaa uraa – "Urasi on antanut sävyn sille, mitä erinomaisuuden saavuttaminen tarkoittaa"

Miesten tenniksen yksi aikakausi päättyy ensi viikolla, kun Sveitsin tennislegenda Roger Federer ilmoitti lopettavansa ammattilaisuransa torstaina. Federer, 41, on saanut lopettamisilmoituksensa jälkeen huiman määrän kunnianosoituksia kollegoiltaan ja tennisyleisöltä, ja perjantaina joukkoon liittyi myös sveitsiläisen kova kilpakumppani Novak Djokovic.

– Urasi on antanut sävyn sille, mitä erinomaisuuden saavuttaminen tarkoittaa. On ollut kunnia tuntea sinut kentällä ja sen ulkopuolella, toivottavasti vielä monien vuosien ajan, serbialaistähti Djokovic, 35, sanoi sosiaalisessa mediassa noin vuorokausi Federerin lopetusilmoituksen jälkeen.

Espanjan tennissuuruus Rafael Nadal lähetti viestinsä Federerille jo torstaina. Nadal, 36, oli kiistatta kovin kilpakumppani Federerin uralla, sillä kaksikko pelasi 40 ottelua, joista yhdeksän oli grand slam -finaaleja.

– Hyvä Roger, ystäväni ja kilpailijani. Toivoin, että tämä päivä ei olisi koskaan tullut. Tämä on surullinen päivä minulle henkilökohtaisesti ja urheilulle ympäri maailmaa. Minulla on ollut ilo, kunnia ja etuoikeus jakaa kaikki nämä vuodet kanssasi ja elää niin monia upeita hetkiä kentällä ja sen ulkopuolella, Nadal kirjoitti Twitterissä.

Federer voitti urallaan 20 grand slam -turnausta. Nadal nousi tänä vuonna 22 grand slam -mestaruuteen, Djokovicilla titteleitä on 21.

Federerin ammattilaisura päättyy ensi viikon lopulla Lontoossa järjestettävässä Laver Cup -turnauksessa, jossa Euroopan joukkue kohtaa muun maailman joukkueen. Federer, Nadal ja Djokovic ovat mukana Euroopan joukkueessa.