Tuhannet kultajuhlijat ottivat HPK:n vastaan torilla – "Luulen, että tästä otetaan ilo irti koko kesä"

HPK:n kannattajat kerääntyivät Hämeenlinnan torille juhlimaan kotijoukkueensa menestystä. Kuva: Lehtikuva / Roni Rekomaa

STT

Hämeenlinnan tori täyttyi sunnuntai-iltana tuhansista kultajuhlijoista, kun kansa otti vastaan Suomen jääkiekkomestaruuden voittaneen HPK:n pelaajat aurinkoisessa säässä. Hämeen poliisi arvioi kello puoli kahdeksalta, että paikalla oli 3 000 ihmistä. Yksi heistä oli Hämeenlinnan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sari Rautio.

– Täällä on ihan mieletön fiilis, joukkuetta juuri nousee yksitellen lavalle. Finlandia soitettiin sähkökitaralla, kertoi Rautio STT:lle paikan päältä.

HPK voitti lauantain ratkaisevassa ottelussa Oulun Kärpät jatkoerän jälkeen 2–1. Rautio kertoo olleensa vastaanottamassa kultajoukkuetta torilla jo sunnuntain vastaisena yönä.

– Kaupunki järjesti skriinin torille. Siellä oli ihan valtavasti väkeä katsomassa. Vaikka sää ei ollut mikään parhain, niin siellä oli hurja tunnelma, Rautio sanoo.

Poliisin mukaan Oulussa pelatun finaalin jälkeen lauantaina Hämeenlinnan torille juhliin lähti spontaanisti noin tuhat ihmistä. Osa heistä päätyi yöksi poliisin hoiviin.

Sunnuntain kultajuhlat alkoivat kello 18:n aikaan, ja ainakaan vielä puoli kahdeksaan mennessä mitään lieveilmiöitä ei ollut kantautunut poliisin korviin, kertoi Hämeen poliisi. Juhlinta kuitenkin jatkui.

HPK on voittanut Suomen mestaruuden aiemmin vain kerran, vuonna 2006.

– Tämä on mahtava osoitus siitä, että pienen kaupungin joukkue voi pärjätä, Rautio sanoi.

– Luulen, että tästä otetaan ilo irti koko kesä.

Raution mukaan kaupunki aikoo muistaa ja onnitella joukkuetta alkavalla viikolla, mutta muistamisen tapa oli vielä sunnuntaina mietinnän alla.

Erotuomarijohtaja Jyri Rönn myöntää: Finaalien viimeinen jäähy oli erehdys

HPK:n kultajuhliin päättyneen jääkiekkoliigan seitsemännen loppuottelun ratkaisuhetkiin sisältyi Kärppien kannalta hapan maku. HPK:n Markus Nenonen teki finaalisarjan viimeisen maalin ylivoimalla, kun Kärppien Aleksi Heponiemi istui 2+2-minuuttista korkeasta mailasta.

Liigan erotuomarijohtaja Jyri Rönn myönsi, että finaalisarjan viimeinen jäähy olisi pitänyt jäädä viheltämättä. Frimanin kasvoihin osui hänen joukkuekaverinsa Niclas Luceniuksen maila.

– Olen katsonut kaikki käytössä olevat kuvakulmat ja näyttää siltä, että kolme mailaa on ristissä, ja (HPK:n) Niclas Luceniuksen maila osuu Niklas Frimanin kasvoihin, Rönn sanoi.

Tilanteesta ei siis olisi pitänyt viheltää rangaistusta?

– Valitettavasti se oli inhimillinen erehdys, Rönn sanoi.

Ottelun päätuomareilla Stefan Fonseliuksella ja Mikko Kaukokarilla ei ollut käytössään videotarkistuksia eikä tilannetta voitu sääntöjen mukaan tarkistaa.

– Tuomarilla on ratkaisuvalta. Sitä ei olisi ollut mahdollista tarkistaa, Rönn sanoi.

Harmittaako?

– Totta kai harmittaa. Kaikkia harmittaa, minua ja meidän erotuomareita. Mutta tämmöistä tämä on. Näillä säännöillä tuomareilla on valta ja välillä tapahtuu virheitä aivan kuten pelaajillekin tapahtuu virheitä.

Korostan kuitenkin, että tämä oli tapahtumaketjun alku. HPK teki maalin, joka ratkaisi ottelun, Rönn sanoi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Maauimalan avausta odotteli aamutuimaan parinkymmenen uimarin joukko – jonossa pohdittiin, ehtiikö altaaseen ollenkaan
 2. Lahden sataman yrittäjät arvioivat tulevaa kesää vaihtelevan varovaisesti – "Ihmiset ovat olleet monta kuukautta kotona ja varmasti panta puristaa"
 3. Lahdessa seurakunnan lasten leirejä perutaan, rippikoulujen järjestämiseen muutoksia
 4. Kaksi autoa törmäsi risteyksessä Lahdessa – ei henkilövahinkoja, toinen auto hinaukseen
 5. Nuoren kännykkää ei kannata tutkia väkisin – jos luottamus on kunnossa, lapsi kertoo itse some-elämästään
 6. Hammaslääkäri Ömer Acar, 31, sai jo lapsuudessa taloustiedon oppitunnin – "Isä otti setelit käteensä ja näytti konkreettisesti, mitä niille tapahtuu"
 7. Palava tavarajuna sytytti Lahden seudulla useita maastopaloja - junat myöhästelevät edelleen Lahti-Riihimäki-radalla
 8. Vierailija: Kirkko uusiutui hämmästyttävästi
 9. Ohisalo tukisi myös Lahden joukkoliikennettä
 10. Koronatartunta on huolettanut päijäthämäläisiä keskimääräistä enemmän – Lahdesta tehty paljon oirearvioita THL:n uudessa palvelussa
 11. Ravintolat avaavat ovensa tänään - lue yön uutiskooste
 12. Uusi tieliikennelaki tuli voimaan – esimerkiksi nämä viisi asiaa muuttuivat
 13. Pääkirjoitus: Korona ja vasemmistoliitto haastavat hävittäjähankkeen
 14. Hanna Myyrän Esalainen: Virtuaalitoteutukset eivät korvaa elävää elämää
 15. Takareisileikkauksesta toipunut FC Lahden puolustaja Timi Lahti on Suomen mestari kolmannessa sukupolvessa

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.