Pitkämäki aloittaa keihäskautensa aikaisintaan juhannuksena

Tero Pitkämäen uraan on mahtunut useita loukkaantumisia, mutta nyt meneillään oleva toipumisprosessi on hänen mukaansa vaikein. LEHTIKUVA / TIMO AALTO

STT

Keihäänheittäjä Tero Pitkämäki on kuntoutunut hyvin syksyn eturistisideleikkauksestaan, mutta lupailee palaavansa kilpailuihin aikaisintaan juhannuksena.

– Käytännössä kuntoutusvaihde on ohi. Tästä eteenpäin saa painaa kaasua niin paljon kuin sitä kaasua löytyy. Kilpailujen aikaisin mahdollinen alkamisajankohta ovat Kuortaneen juhannuskisat, ja se on siis aikaisin mahdollinen, Pitkämäki kertoi Urheiluliiton verkkosivustolla.

Seitsemänkertainen aikuisten arvokilpailumitalisti on leireillyt viime aikoina Teneriffalla. Urheilijan mukaan heitto kulkee lyhyellä vauhdilla, mutta lähiviikkoina heitto pitäisi saada toimimaan pidemmän vauhdin kera.

– Käsi toimii ja keskivartalo. Kehityskohde on jaloissa. Heitossa se näkyy niin, että jalat eivät ihan vielä pidä kuten pitäisi. Tukijalka vuotaa vähän ja terävyys puuttuu, kolme kertaa Vuoden urheilijaksi valittu Pitkämäki pohdiskeli.

Doha ei vielä ajatuksissa

Pitkämäen, 36, uraan on mahtunut useita loukkaantumisia, mutta nyt meneillään oleva toipumisprosessi on urheilijan mukaan vaikein.

– Se on iso homma kuntouttaa polvi eturistisideleikkauksen jälkeen. Suurin haaste siinä on ehkä kuitenkin ollut se, että haluaisin mennä eteenpäin kovaa vauhtia, mutta kehitys on sellaista, että kun on tietylle tasolle päässyt, eteenpäin meno on nihkeää. Se viimeinen 5–10 prosenttia, joka tarvitaan, on tiukassa, Pitkämäki kertoi.

Yleisurheilun MM-kilpailut järjestetään syys-lokakuun taitteessa Dohassa. Pitkämäki paaluttaa, että nyt tärkeintä on kuntoutuminen ja kilpailukuntoon pääseminen.

– Sitten ruvetaan ajattelemaan Dohaa, jos siihen kuntoon päästään.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Lahdessa katkenneen voimajohtopylvään korjaaminen voi vaatia pitkänkin ajan – onnettomuus valtakunnallisestikin harvinainen
 2. Salpausselän kisamaastojen fluoripitoisuudet tutkitaan – hiihtoladut kulkevat pohjavesialueella
 3. Lahtelainen Tomi Amor on Cheekin levy-yhtiön uusi artisti – "Täytyy katsoa tarkasti, kenen kanssa lähtee tekemään yhteistyötä"
 4. Lukijalta: Lahden keskustaa uhkaa slummiutuminen
 5. Leuto ja märkä talvi kuluttaa tiestöä – kerro, missä olet törmännyt pahimpiin paikkoihin Lahdessa
 6. Lahden vanhimmalla ostarilla Ruolalla riittää yhä vetovoimaa – "Yksi parhaista paikoista Lahdessa"
 7. Myrsky sai jäät taas liikkeelle, katso kuvat Vesijärven rannalta
 8. Kauppakeskus Triossa laukesi palohälytys – asiakkaat evakuoitiin
 9. Moni sanoo varautuvansa pahaan päivään, mutta kaikilla se ei onnistu – Jaana, 36, sen sijaan on kerryttänyt vararahastoa jo pitkään: "Erityisen tärkeä se on nyt, kun on perhe ympärillä"
 10. Kivimaan koululla varkaissa käyneen miehen pakomatka päättyi Mukkulaan
 11. Luontodokumentteja tekevät Petteri ja Antti Saario huomaavat ilmaston­muutoksen vaikutukset työssään: "Siitä pitää olla erityisen huolissaan"
 12. Konserttiarvio: Maustetytöt valloitti yleisönsä Lahdessa - tinkimättä omasta tyylistään
 13. Iiro Harjula oli Pelicansin junioreissa "DJ Härski" – nyt hän on matkalla koko kansan ruutukasvoksi
 14. Santtu-Matias Rouvali valittiin Vuoden Matiksi
 15. Näppis: Ne vähäset työt mitä Suomessa on kerkiää omakin väki tekemään, ei tarvita ulkomaalaisia.

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.