Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Lentopallonaiset varmistivat jälleen paikan EM-kisoihin – Tapio Kangasniemen päävalmentajapesti huipentui voittoon

Suomen lentopallonaiset päättivät EM-karsintaturnauksen lauantaina iloisissa tunnelmissa Joensuussa. Kahden ensimmäisen erän voittaminen Montenegroa vastaan takasi joukkueelle tarvittavan pisteen, jolla varmistui paikka ensi syksyn EM-kisoihin.

Lähes kaksituntisen kamppailun lopputulos kirjattiin kotijoukkueelle erin 3–1 (25–17, 25–20, 27–29, 25–18).

Maajoukkueen peräsimessä 112:nnen ja ainakin toistaiseksi viimeisen kerran ollut päävalmentaja Tapio Kangasniemi oli luonnollisesti tyytyväinen.

– Joukkue oli hyvin latautunut ja päästiin pelaamaan alusta alkaen omaa peliä, eikä kaveri pysynyt siinä oikein mukana kahdessa ekassa erässä. Pystyttiin käyttämään Montenegron nukahdukset hyväksi, ja siinä mielessä meni käsikirjoituksen mukaan.

– Kisapaikka oli minimitavoite, ja eikun lataamaan kohti ensi vuotta ja menestystä kisoissa. Iso merkitys, että päästiin kisoihin. Ensi vuonna meillä on molemmat aikuisten sekä kaikki juniorimaajoukkueet mukana kisoissa historiallisesti, liiton urheilutoimenjohtajaksi siirtyvä Kangasniemi kertoi.

"Onnellinen olo"

Suomi aloitti vahvalla syötöllä ja hyökkäsi lisäksi tehokkaasti laidoista. Avauserän seitsemän ässäsyöttöä olivat kovaa valuuttaa, ja ne siivittivät emännät helpohkosti erävoittoon. Hyökkäystehoista päävastuun kantoivat Suvi Kokkonen (21/+11) sekä loukkaantumisen jälkeen vahvasti kentille palannut Piia Korhonen (21/+11), jotka pääsivät nauttimaan kapteeni Kaisa Alangon (3/+3) passeista.

Läpi karsintaturnauksen vahvoja otteita esittänyt Kokkonen oli myös iloisella mielellä taiston tauottua.

– Onnellinen olo, voitto oli tärkein ja olimme suurempi joukkue. Kisapaikka on iso juttu. Alkukesästä oli hieman vaikeuksia, nyt saimme kaikki kuntoon ja tämä oli hieno lopetus kesälle. Olen tyytyväinen omaan panokseen turnauksessa, Kokkonen kommentoi.

Pitkään Kokkonen ei ehdi kisapaikkaa juhlimaan, sillä uusi kausi käynnistyy nopeasti uusissa ympyröissä.

– Innokkaasti olen lähdössä Saksaan. Saan nyt viisi päivää lomaa ja odotan tulevaa kautta tosi innolla, Vilsbiburgin riveihin vaihtanut Kokkonen tuumi.

----

Uutista on korjattu klo 20.33: Suomi voitti 3–1, ei 3–0.