Hollannin gp:n paluu F1-sarjaan sai vahvistuksensa

FIA:n puheenjohtaja Jean Todt uskoo Hollannin osakilpailun vetävän katsojia. Lehtikuva/AFP

STT

Formula ykkösten MM-sarja saa ensi kaudella yhden perinteikkään radan lisää, kun Zandvoortissa ajettava Hollannin gp palaa sarjaan vuosikymmenten tauon jälkeen. F1 vahvisti asian tiistaina.

Hollannissa ajettiin ensimmäinen kisa jo 1952, mutta vuoden 1985 koitoksen jälkeen maa poistui F1-kartalta. Nyt Hollannin gp palaa ainakin kolmeksi vuodeksi sarjaan.

– Olemme aina halunneet uusia kisapaikkoja, ja samalla kunnioittaa lajin historiallisia juuria Euroopassa. Ensi kaudella meillä onkin täysin uusi katukisa Vietnamin pääkaupungissa Hanoissa, ja myös paluu Zandvoortiin 35 vuoden tauon jälkeen. Radalle, jolla on ollut osansa F1:n maailmanlaajuisessa suosiossa, F1-sarjaa hallinnoivan Formula 1 Gr oupin toimitusjohtaja Chase Carey sanoo.

– Radalla on pitkä ja vaikuttava historia, ja se on haasteellinen ajajille. (Hollantilaisen) Max Verstappenin suosio on korkealla, ja olen varma, että kisaa saapuu seuraamaan valtava määrä katsojia, Kansainvälisen autoliiton FIA:n puheenjohtaja Jean Todt täydensi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. SAK:n varapuheenjohtaja Matti Huutola yhdistäisi SAK:n ja STTK:n – pomo-duunari-asetelma ei ole este
 2. Luhdan hotellihanke sai siunauksen rakennus- ja ympäristölupalautakunnalta – rakennuslupa sallii 17-kerroksisen tornitalon rakentamisen entisen Anttilan paikalle
 3. M/S Pyhäjärven risteily keskeytyi iltamyöhään Heinolassa - syynä jälleen potkurivika
 4. Lahtelainen urheiluravintola Peluri muuttaa – "Tartuimme tilaisuuteen, kun avautui mahdollisuus päästä vielä lähemmäs keskustaa"
 5. Ei sähköverkolle, ei lääkäreille, ei varuskunnalle, ei valokuidulle – Iitti sanoo melkein aina ei, ja sekös Johannes Niemeläistä riemastuttaa
 6. Henry Saleva seurasi humalaista rekkakuskia Nelostiellä yli 40 kauhuntäyteistä minuuttia: "Jos olisi osunut kohdalle, olisi varmasti ollut henki pois"
 7. Marin: Hallitus käsittelee torstaina rajojen terveysturvallisuutta, maskeja ja etätyötä
 8. Koulujen lukuvuosi alkoi Lahdessa, pienessä Kivijärven kyläkoulussa opettajia huolettavat koulukuljetusten olemattomat turvavälit – "Vesittää koko homman, jota täällä teemme"
 9. Nastolalaisen konkaripoliitikon autokokoelman kohtaloa puidaan nyt hallinto-oikeudessa
 10. Riskimaista Helsinki-Vantaalle saapuville ei pakkokaranteenia
 11. Ensimmäisen koulupäivän liikenne sujui Lahdessa rauhallisesti – poliisi muistuttaa tarkkaavaisuudesta erityisesti Launeen monitoimitalo Lähteen kohdalla
 12. Lauantaina ajetaan koronatauon jälkeen vihdoin rallia Päijät-Hämeessäkin
 13. Lahden Kortteliliigalle jäi luu käteen osapuolien vuokrakiistassa – uudet tilat olisi löydettävä nopeasti: "V*tuttaa"
 14. Vili Uuskallion Esalainen: Hämeenkadun ja Vesijärvenkadun kulman rappiotalo pahentaa Lahden keskustan turvattomuutta
 15. Sormet ovat tehtailijan silmät – lähes sokea Timo Laitinen on pyörittänyt huonekalutehdastaan Hollolassa kohta 50 vuotta

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.