Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Olympiavoittaja Pertti Ukkola valittiin painin kunniagalleriaan

Suomen painijasuuruus Pertti Ukkola valittiin perjantaina Kansainvälisen painiliiton kunniagalleriaan Belgradin MM-kisojen yhteydessä järjestetyssä gaalassa.

Sodankylästä painihuipulle ponnistanut Ukkola voitti kreikkalais-roomalaisessa painissa olympiakultaa Montrealissa 1976. Seuraavana vuonna Ukkola voitti maailmanmestaruuden ja Euroopan mestaruuden.

– Maailma on täynnä urheilijoita, jotka haluavat huipulle. Pikkupojasta asti olen haaveillut, että olisin jossain maailman paras, ja ilmeisesti olen ollut, koska tällaiseen ryhmään pääsin mukaan. Se on hieno asia ja kunnianosoitus myös heille, jotka ovat auttaneet minua urheilu-urallani, Ukkola, 72, kiitteli Painiliiton tiedotteessa.

Ukkolasta tuli neljäs suomalainen, joka on valittu painin kunniagalleriaan. Arvostuksen ovat aiemmin saaneet 1920- ja 1930-lukujen mestaripainija Kustaa Pihlajamäki sekä painituomarit Lassi ja Karri Toivola.