Työmies Tyrväinen löysi tehot Britanniaa vastaan – "Kentällä oli paljon tilaa"

Keskushyäkkääjä Juhani Tyrväinen kirjautti turnauksen ensimmäiset tehopisteensä kahdella maalisyötöllä. LEHTIKUVA / Jussi Nukari

STT

Vaikka Suomi latoi Kosicessa tulostaululle lopulta 5–0-voiton jääkiekon MM-kisojen A-sarjanousijasta, heittopussiksikin haukutusta Britanniasta, Leijona-pelaajista kunnostautuivat perjantaina työmiehet.

Yksi heistä oli keskushyökkääjä Juhani Tyrväinen, joka kirjautti turnauksen ensimmäiset tehopisteensä kahdella maalisyötöllä.

– Ehkä kaksi syöttöpistettä johtuivat siitäkin, että vastus oli ehkä tavallista heikompi. Kentällä oli paljon tilaa, kiekossa pääsi olemaan normaalia enemmän. Se näkyi pisteinä, Tyrväinen vähätteli.

Häiritsemisestä ja kampituksesta tuomitut kaksi kahden minuutin jäähyä taas osoittivat, että hän uurasti kaukalossa tyylilleen uskollisesti.

– Tuli oltua joka puolella kenttää. Oli ehkä vähän heppoisia jäähyjä, HIFK:sta ensi kaudeksi Ruotsin SHL-liigan Luulajaan siirtyvä Tyrväinen tuumi.

Hänen kaltaisensa taistelija nousi arvoonsa, kun Britannia sinnitteli Suomen kyydissä tasatilanteessa koko ensimmäisen erän.

– Kaikki tiesivät, että Britannia tulee peliin altavastaajana. Se puolusti ihan miehekkäästi, mutta saimme tarvittavat maalit, Tyrväinen sanoi ja korosti nöyryyden merkitystä.

– Painotettiin etukäteen, ettei kannata lähteä sooloilemaan, vaikka vastustaja oli ehkä vähän heikompi kuin aiemmissa peleissä. Piti tukeutua viisikkopelaamiseen.

Suomen maalilla MM-debyyttinsä tehnyt Jussi Olkinuora jatkoi voittosarjaansa Leijonissa. Hän on pelannut viisi maaottelua ja ollut voittamassa jokaista.

– Olkinuora oli todella hyvä. Se me tiedettiin, kun hän oli MM-leirityksen aikana niin hyvä. Hänellä on maalissa pelkkiä voittoja kovia maita vastaan, Suomen päävalmentaja Jukka Jalonen kehui.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.