Työmies Tyrväinen löysi tehot Britanniaa vastaan – "Kentällä oli paljon tilaa"

Keskushyäkkääjä Juhani Tyrväinen kirjautti turnauksen ensimmäiset tehopisteensä kahdella maalisyötöllä. LEHTIKUVA / Jussi Nukari

STT

Vaikka Suomi latoi Kosicessa tulostaululle lopulta 5–0-voiton jääkiekon MM-kisojen A-sarjanousijasta, heittopussiksikin haukutusta Britanniasta, Leijona-pelaajista kunnostautuivat perjantaina työmiehet.

Yksi heistä oli keskushyökkääjä Juhani Tyrväinen, joka kirjautti turnauksen ensimmäiset tehopisteensä kahdella maalisyötöllä.

– Ehkä kaksi syöttöpistettä johtuivat siitäkin, että vastus oli ehkä tavallista heikompi. Kentällä oli paljon tilaa, kiekossa pääsi olemaan normaalia enemmän. Se näkyi pisteinä, Tyrväinen vähätteli.

Häiritsemisestä ja kampituksesta tuomitut kaksi kahden minuutin jäähyä taas osoittivat, että hän uurasti kaukalossa tyylilleen uskollisesti.

– Tuli oltua joka puolella kenttää. Oli ehkä vähän heppoisia jäähyjä, HIFK:sta ensi kaudeksi Ruotsin SHL-liigan Luulajaan siirtyvä Tyrväinen tuumi.

Hänen kaltaisensa taistelija nousi arvoonsa, kun Britannia sinnitteli Suomen kyydissä tasatilanteessa koko ensimmäisen erän.

– Kaikki tiesivät, että Britannia tulee peliin altavastaajana. Se puolusti ihan miehekkäästi, mutta saimme tarvittavat maalit, Tyrväinen sanoi ja korosti nöyryyden merkitystä.

– Painotettiin etukäteen, ettei kannata lähteä sooloilemaan, vaikka vastustaja oli ehkä vähän heikompi kuin aiemmissa peleissä. Piti tukeutua viisikkopelaamiseen.

Suomen maalilla MM-debyyttinsä tehnyt Jussi Olkinuora jatkoi voittosarjaansa Leijonissa. Hän on pelannut viisi maaottelua ja ollut voittamassa jokaista.

– Olkinuora oli todella hyvä. Se me tiedettiin, kun hän oli MM-leirityksen aikana niin hyvä. Hänellä on maalissa pelkkiä voittoja kovia maita vastaan, Suomen päävalmentaja Jukka Jalonen kehui.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

 1. Lahtelaiskoulujen etäruokailu kerää vahvasti suosiota – satoja ateriapakkauksia on silti jäänyt jakamatta
 2. 1.4. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: Varmistettuja tartuntoja yhteensä 32 - "Sairaalahoitojaksot vaihdelleet muutamasta päivästä useampaan viikkoon"
 3. Hollolan tulos ennakoitua vähemmän pakkasella
 4. Hartolan Cafe Rantapuisto yrityssaneeraukseen
 5. Saunarakennus tulessa – pelastajat ajoivat matkalla ojaan
 6. Lahden keskustaan ilmaisparkkeja ravintoloiden noutoruoan hakijoille – "Toivotaan, että vähän edes auttaisi"
 7. Vierumäen Metalli konkurssiin – työntekijät lopettaneet jo vuodenvaihteessa
 8. Näppis: Rajat sitten kiinni myös toisinpäin. Asikkalalaiset saavat jäädä omalle puolelleen.
 9. Suomalaiset valmistavat jo korona-suojaimia – "Hengityskoneelle voi tulla tarvetta"
 10. Lahden kaupunki harkitsee lomautuksia koronatilanteen takia – "Tärkeää, että valtio kompensoi täysimääräisesti kaikki menolisäykset"
 11. ESS:n lukijat osallistuvat nallehaasteeseen – katso kuvat hauskoista pehmoleluista ikkunoissa
 12. Verenpainetutkija Teemu Niiranen, 40, on löytänyt uusia selittäviä tekijöitä kansantaudin kehittymiseen, ja se voi johtaa entistä tehokkaamman lääkkeen syntyyn – "Verenpainepuolelle ei ole tullut yhtään uutta merkittävää lääkettä sitten 1990-luvun"
 13. Hämeen poliisi etsii anastetuksi epäillyn aggregaatin omistajaa
 14. LSL siirtyy reiteillään lauantain aikatauluihin ensi viikosta lähtien – muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta
 15. Tutkimus valottaa karua totuutta alle kouluikäisten lasten liikunnan tilasta – "Tulokset saattavat kertoa siitä, että liikunta ei ole riittävän monipuolista kehittämään motorisia taitoja"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.