Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päivitämme verkkosivujamme, tilaajien on kirjauduttava uudelleen

Norjan Casper Ruud eteni US Openin finaaliin – kohtaa finaalissa 19-vuotiaan espanjalaisen Carlos Alcarazin.

Norjan Casper Ruud eteni Yhdysvaltain avoimessa tennisturnauksessa miesten kaksinpelin loppuotteluun. Ruud voitti välieräottelussa venäläisen Karen Hatshanovin 7–6 (7–5), 6–2, 5–7, 6–2.

– Tämä oli upea ottelu minulta. Luulen, että olimme molemmat alussa hieman hermostuneita ja teimme syötönmurtoja puolin ja toisin, Ruud sanoi uutistoimisto AFP:n mukaan.

Ruud ei ole ennen tämän vuoden turnausta edennyt US Openissa kolmatta kierrosta pidemmälle.

– Luulen, että tämä oli meille molemmille ehkä tähänastisen uran isoin ottelu, ja se sitten näkyi hermoiluna, hän lisäsi.

Ottelu kesti lähes kolme tuntia.

Ruud, 23, kohtaa finaalissa espanjalaisen Carlos Alcarazin, joka voitti omassa välierässään Yhdysvaltojen Frances Tiafoen erin 6–7 (6–8), 6–3, 6–1, 6–7 (5–7), 6–3. Alcarazin ja Tiafoen viiden erän kamppailu kesti yli neljä tuntia.

Alcarazille kyseessä oli jo kolmas peräkkäinen voittopeli, joka venyy viidenteen erään.

– Sillä ei ole väliä, pelaammeko viisi vai kuusi tuntia. Kentälle on jätettävä kaikkensa, sanoi 19-vuotias Alcaraz, josta tuli US Openin nuorin finalisti Pete Samprasin ja vuoden 1990 jälkeen.

Finaalissa panoksena rankingin kärkipaikka

Finaali on Ruudille tämän kauden toinen grand slam -turnauksessa. Kesäkuussa norjalainen hävisi Ranskan avoimen turnauksen loppuottelun Espanjan Rafael Nadalille. Alcarazille finaali on ensimmäinen grand slam -turnauksessa.

Loppuottelun voittaja nousee myös maailmanlistan uudeksi ykköspelaajaksi, hieman yllättäenkin. Maailmanlistan sijoitukset ovat muuttuneet viime kuukausina rutkasti, kun Wimbledonista ei jaettu lainkaan rankingpisteitä ja kärkipelaajista Novak Djokovic on sivussa rokottamattomuuden ja Alexander Zverev loukkaantumisen takia.

Ruud on tenniksen miesten maailmanlistalla nyt sijalla seitsemän. Alcarazin sijoitus on neljäs.

------

Lähteenä myös uutistoimisto AFP