Niki Laudaa muistettiin monin tavoin Monacon harjoituksissa

Eri tallit osoittivat eri tavoin kunnioitusta Niki Laudaa kohtaan. LEHTIKUVA/AFP

STT

Yksinäinen punainen lippalakki roikkui Niki Laudan kuulokepidikkeessä Monacon formularadan varrella torstaina. Maanantaina 70-vuotiaana kuollutta Laudaa muistettiin tavaramerkkilippiksen lisäksi myös monella muulla tavalla formulakauden kuudennen kilpailun ensimmäisenä harjoituspäivänä.

Kolminkertainen maailmanmestari Lauda toimi uransa jälkeen monenlaisissa formulatehtävissä, viimeksi Mercedes-tallin puheenjohtajana.

Mercedesin autojen keulassa oli Monacossa Laudan nimikirjoitus ja kiitosteksti "Danke Niki". Lisäksi kilpurien kannen tähtisikermästä yksi oli värjätty punaiseksi.

– Voitte kuvitella, että tämä on tallille ja meille kaikille vaikeaa aikaa. Yritän pitää tunteeni kurissa, kun puhun ystävästäni, sanoi tallipäällikkö ja Laudan itävaltalainen maanmies Toto Wolff.

Wolff pyysi mediaa kunnioittamaan tallin tunteita ja kuvaili kilpailemiseen paluuta vaikeaksi, mutta uskoi pitkäaikaisen työparinsa Laudan halunneen juuri sitä.

– Kaksi viime päivää ovat olleet kamalia. Tunnen olevani kuin zombi. Katselen vanhoja kuvia ja huomaan kyynelehtiväni puolen tunnin välein, koska hän ei ole enää täällä.

Lauda voitti mestaruuksistaan kaksi Ferrarilla. Monacossa Ferrarien kylkiä komisti mustalla alleviivattu jäljennös Laudan nimestä kilpurissa, jota hän ajoi tallissa vuosina 1974–1977.

Ferrarin nykykuskeista Sebastian Vettel käytti harjoituksissa punaista kypärää, joka muistutti Laudan aikoinaan käyttämää.

Erilaisia Lauda-tribuutteja näkyi myös McLarenin, Red Bullin, Toro Rosson ja Haasin formuloissa.

Ensi viikolla Laudan muistoa kunnioitetaan messulla Wienin roomalaiskatolisessa Stephansdomin kirkossa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Hollolalainen hevosfirma laajensi lennosta sairaalatakkeihin – "Tilaukset ovat isoja ja aikataulut painavat päälle"
 2. Teerenpeli ja Ruskovilla vastasivat koronatuotteiden nopeaan kysyntäpiikkiin keväällä – käsidesiä yhä varastossa, maskeja edelleen 300 päivässä
 3. Anna-Tuulia Hautalan Esalainen: Vastakohta ei ole väärässä, vaan erilainen
 4. Pääkirjoitus: Korona varjostaa Vanhasen budjettiesitystä
 5. SAK:n varapuheenjohtaja Matti Huutola yhdistäisi SAK:n ja STTK:n – pomo-duunari-asetelma ei ole este
 6. Luhdan hotellihanke sai siunauksen rakennus- ja ympäristölupalautakunnalta – rakennuslupa sallii 17-kerroksisen tornitalon rakentamisen entisen Anttilan paikalle
 7. M/S Pyhäjärven risteily keskeytyi iltamyöhään Heinolassa - syynä jälleen potkurivika
 8. Lahtelainen urheiluravintola Peluri muuttaa – "Tartuimme tilaisuuteen, kun avautui mahdollisuus päästä vielä lähemmäs keskustaa"
 9. Ei sähköverkolle, ei lääkäreille, ei varuskunnalle, ei valokuidulle – Iitti sanoo melkein aina ei, ja sekös Johannes Niemeläistä riemastuttaa
 10. Henry Saleva seurasi humalaista rekkakuskia Nelostiellä yli 40 kauhuntäyteistä minuuttia: "Jos olisi osunut kohdalle, olisi varmasti ollut henki pois"
 11. Marin: Hallitus käsittelee torstaina rajojen terveysturvallisuutta, maskeja ja etätyötä
 12. Koulujen lukuvuosi alkoi Lahdessa, pienessä Kivijärven kyläkoulussa opettajia huolettavat koulukuljetusten olemattomat turvavälit – "Vesittää koko homman, jota täällä teemme"
 13. Nastolalaisen konkaripoliitikon autokokoelman kohtaloa puidaan nyt hallinto-oikeudessa
 14. Riskimaista Helsinki-Vantaalle saapuville ei pakkokaranteenia
 15. Ensimmäisen koulupäivän liikenne sujui Lahdessa rauhallisesti – poliisi muistuttaa tarkkaavaisuudesta erityisesti Launeen monitoimitalo Lähteen kohdalla

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.