Suomalaispelaajat juhlivat jäällä mutta eivät MM-pistepörssissä

Tähdistökentälliseen ylsi suomalaisista puolustaja Mikko Lehtonen. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

STT

Suomen jääkiekkomaajoukkueen pelaajien riemu oli ylimmillään myöhään sunnuntai-iltana joukkueen voitettua maailmanmestaruuden, mutta MM-kisojen pistepörssissä juhlivat muut nimet.

Slovakian Bratislavassa ja Kosicessa pelatun MM-turnauksen pistepörssin voitti Ruotsin William Nylander, joka keräsi kahdeksassa ottelussa tehopisteet 5+13=18.

Nylanderin takana tulivat kymmenen ottelua pelanneet Venäjän Nikita Kutsherov ja Nikita Gusev sekä Tshekin Jakub Voracek, jotka napsivat 16 pistettä mieheen. Kutsherovin pistesaldo oli 6+10, Gusevin 4+12 ja Voracekin 4+12.

Suomalaisista eniten pisteitä keräsi hyökkääjä Sakari Manninen, jonka saldo oli 2+9=11. Hän sijoittui turnauksen pistepörssissä 13:nneksi. Mannisen lisäksi Leijonista Kaapo Kakko (6+1=7) ja Harri Pesonen (4+3=7) ylsivät pistepörssissä niukasti 30 parhaan joukkoon.

Suomen joukkueen tasaisuudesta ja vastuunkantajien leveydestä kertoo, että kenttäpelaajista vain Juho Lammikko ja Eetu Luostarinen jäivät tehopisteittä.

Luostarisen turnaus jäi kesken loukkaantumisen takia. Lammikko oli kolmesta pelistä sivussa loukkaantumisen takia.

Stone arvokkain pelaaja

Turnauksen maalipörssin voitti Kanadan Mark Stone, joka viimeisteli kahdeksan osumaa. Kakko teki kuusi osumaa ja oli maalipörssin jaetulla seitsemännellä sijalla.

Stone valittiin turnauksen arvokkaimmaksi pelaajaksi. Parhaaksi maalivahdiksi nimettiin Venäjän Andrei Vasilevski, puolustajaksi Tshekin Filip Hronek ja hyökkääjäksi Kutsherov.

Tähdistökentälliseen ylsi suomalaisista puolustaja Mikko Lehtonen. Hänen lisäkseen tähdistönimityksen saivat Vasilevski, Hronek, Stone, Nylander ja Voracek.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.