Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päivitämme verkkosivujamme, tilaajien on kirjauduttava uudelleen

HJK:lle tappio Eurooppa-liigan lohkoavauksessa – brassihyökkääjä viimeisteli espanjalaisvieraiden maalit

HJK on hävinnyt espanjalaiselle Betisille 0–2 jalkapallon Eurooppa-liigan lohkovaiheen avausottelun. Maalit Helsingissä teki Betisin brasilialaishyökkääjä Willian Jose.

Betis meni johtoon avauspuoliajan lisäajalla Willian Josen viimeistellessä rangaistuspilkulta. Illan toisensa hän teki ottelun 64. minuutilla. Pian sen jälkeen Malik Abubakari riemastutti kotiyleisöä, mutta ilo vaihtui pettymykseksi VAR-videotuomion hylätessä maalin paitsiona.

HJK jatkaa Eurooppa-liigaa ensi torstaina vierasottelulla AS Romaa vastaan. Lohkon italialainen suosikki hävisi tänään yllättäen vieraspelin bulgarialaiselle Ludogoretsille 1–2.

HJK:lle runsaan kymppitonnin sakko Silkeborg-pelistä

Euroopan jalkapalloliitto Uefa on sakottanut HJK:ta 10 250 eurolla tapahtumista Eurooppa-liigan karsintojen kotiottelussa tanskalaista Silkeborgia vastaan. HJK kertoi asiasta ennen torstai-illan Betis-kotiottelua, joka avaa HJK:n pelit Eurooppa-liigan lohkovaiheessa.

– Summasta peräti 8 000 euroa on sanktiota siitä, että katsojat eivät pysytelleet – istumassa tai seisomassa – penkkiriveillään vaan tukkivat katsomoissa kulkuväyliä ottelun aikana. Loppuosa sakosta, 2 250 euroa, tuli yksittäisten esineiden heittämisestä kohti kenttää, HJK kertoi sivuillaan.

HJK kertoo olevansa "häkeltynyt Uefan langettaman sakon suuruudesta" ja seura toivoo, että "erityisesti Eurooppa-liigan otteluissa katsojat malttaisivat pysytellä penkkiriveillään ja pitää portaikot tyhjinä pelien aikana".

– Europeleissä sanktiot muistakin kielletyistä asioista, kuten soihduista ja muista katsomossa kielletyistä aktiviteeteista, ovat suomalaiselle seuralle niin valtavia, että HJK toivoo katsojilta yhteistyötä ja ymmärrystä asiassa.

HJK voitti Silkeborgin elokuussa kotonaan 1–0, ja kun vieraspeli päättyi 1–1, eteni HJK lohkovaiheeseen.