Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Englannin Superliiga yrittää hyödyntää EM-huuman tuomaa nostetta – naisten pääsarjassa pelaa kolme suomalaista

Euroopan mestaruus heitti Englannin naisten jalkapallomaajoukkueen kesällä isoihin otsikoihin, ja nyt nostetta yritetään hyödyntää maan pääsarjassa Superliigassa.

Englannin Superliigan kausi alkaa lauantaina Tottenhamin ja Manchester Unitedin kohtaamisella. Sarjassa pelaa kolme suomalaista: Liverpoolin Emma Koivisto ja Tottenhamin Eveliina Summanen sekä Tinja-Riikka Korpela.

– Olemme juuri todistaneet uskomatonta naisten jalkapallokesää, joka uhmasi kaikkia odotuksia, naisten ammattilaispelien johtaja Kelly Simmons iloitsi Superliigan kotisivuilla.

– Lionesses (Englannin maajoukkue) on tehnyt huikeaa työtä avatessaan naisten pelaamaa jalkapalloa uusille fanijoukoille. Nyt on varmistettava, että se näkyy myös Superliigan yleisömäärissä, hän jatkoi.

Työtä riittää, sillä Superliigan yleisökeskiarvo on ollut viime kausina kahdesta kolmeen tuhatta katsojaa koronarajoitusaika pois lukien. Englannin jalkapalloliitto FA on ilmoittanut, että tavoitteena on kuuden tuhannen katsojan keskiarvo vuoteen 2024 mennessä.

Chelsea hallinnut sarjaa

Englannin naisten liiga on täysammattilaissarja, jossa pelaa 12 joukkuetta. Hallitseva mestari on Chelsea, joka on juhlinut ykkössijaa kolmesti peräkkäin. Readingia lukuun ottamatta Superliigan seurat pelaavat miesten puolella Valioliigassa.

Vaikka naisten joukkueilla on omat kotikenttänsä, moni seura vie yksittäisiä otteluitaan miesjoukkueidensa hulppeille Valioliigan stadioneille. Se näkyy Superliigassa hetkellisinä katsojapiikkeinä ja normaalia suurempana mediahuomiona.

Ainoastaan Leicesterin ja Readingin naisjoukkueet pelaavat kaikki kotiottelunsa samoilla stadioneilla seuran miesten kanssa.

Suomalaispelaajista Koiviston Liverpool on nousijaseura ja Korpelan sekä Summasen Tottenham sijoittui viime kaudella viidenneksi.

Korpela siirtyi kesällä 2021 Evertonista Tottenhamiin. Summanen liittyi Tottenhamiin kuluvan vuoden tammikuussa ja Koivisto Liverpooliin kesällä. Koivistolla on aiempaa kokemusta Englannin kentiltä Brightonista.

Superliiga kuuluu naisten kärkisarjoihin, mutta englantilaisten ainoa naisten Mestarien liigan ykkössija on tullut vuonna 2007, kun Arsenal voitti tuolloin naisten Uefa-cupina tunnetun maanosan ykkösturnauksen.