Classicille neljäs mestaruus putkeen – kymmenelle pelaajalle kaudesta neljä mestaruutta

Classicin pelaajat juhlivat Suomen mestaruutta. LEHTIKUVA / KALLE PARKKINEN

STT

Tampereen Classic juhli maanantaina neljättä peräkkäistä miesten salibandyliigan mestaruutta, kun TPS kaatui Tampereella 4–2. Mestaruus tuli voitoin 4–1.

Peräti kymmenen pelaajaa juhli kauden aikana neljää mestaruutta. He kuuluivat joulukuussa salibandyn MM-kultaa voittaneeseen joukkueeseen. Lisäksi Classic voitti Champions Cupin tammikuussa sekä Suomen cupin helmikuussa.

– Ensi kaudella tavoitteena on siis kolme pystiä. Jos palataan tähän finaalisarjaan, niin mestaruuden ohella olen erityisen tyytyväinen siihen, miten joukkue kasvoi finaaleihin. Vastassa oli fyysinen joukkue ja lisättyämme tätä fyysisyyttä myös omaan peliin olimme siinä jopa edellä, sanoi Classicin päävalmentajana jatkava Samu Kuitunen.

Kuitunen kehui myös joukkueen laajuutta.

– Kauden aikana oli vaiheita, jolloin tarvitsimme jokaista alaketjujenkin pelaajaa. Olisin halunnut antaa kaikille peliaikaa finaaleissakin, he kaikki ovat tärkeitä joukkueelle. Kokeneiden mahdollisesti lopettaessa on hyvä ajaa nuoria sisään, Kuitunen sanoi.

"Kyllä kotihallissa juhliminen ajaa edelle"

Manageri Pasi Peltolan mukaan varmoja lähtijöitä Classicista ovat Sveitsiin suuntaava Joonas Pylsy sekä Tino Salminen. Muitakin voi lähteä, ainakin kapteeni Jussi Piha miettii jatkoa. Perheessä on kolme lasta.

– Täytyy miettiä asiaa kaikessa rauhassa. Takana on huikea kausi ja nyt on aika juhlia, Piha sanoi.

Classic voitti kolme edellistä mestaruuttaan Helsingissä, kun pelattiin kerrasta poikki -systeemillä.

– Nekin olivat hienoja kokemuksia, mutta kyllä kotihallissa juhliminen ajaa edelle. Fiilis oli aivan huikea tässäkin pelissä, Piha sanoi.

Piha on yksi peräti neljästätoista pelaajasta, jotka ovat olleet mukana voittamassa kaikkia neljää liigamestaruutta.

Lukumäärä on huikea osoitus siitä, että Classic on vuodesta toiseen pysynyt hyvin koossa. Seuraikoneista vain Lassi Vänttinen lopetti keväällä 2018, muut menetykset seura paikkasi hyvin. Esimerkiksi Nico Salo palasi Ruotsista.

TPS:lle avausmitalin tuonut valmentaja vaihtuu

TPS ei antautunut 1 757 katsojan edessä helpolla, ja tilanne oli kahden erän jälkeen vielä 3–2. Pudotuspelien pistepörssin voittanut Pylsy teki 4–2-maalin 44. minuutilla, ja kokenut Classic piti huolen lopusta.

Ensimmäisen mitalinsa voittaneen TPS:n päävalmentaja Jukka Ruotsalainen kunnioitti lopputulosta.

– Nyt on pettynyt olo, sillä tavoite oli voittaa mestaruus. Parempi kuitenkin voitti. Näen seuran tulevaisuuden hyvänä, olemme Classicin tiellä. Meni heiltäkin aika monta kautta ennen ensimmäistä mestaruutta, Ruotsalainen sanoi.

Ruotsalainen ei jatka päävalmentajana ensi kaudella.

– Seuraaja tiedetään. Olin häntä valitsemassa, mutta seura tiedottaa siitä ja pelaajista myöhemmin, Ruotsalainen sanoi.

Classicin neljä mestaruutta putkeen ei ole liigaennätys. Helsinkiläinen SSV voitti viisi putkeen 2007–11.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.