Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Serbia oli liian iso vuori koripallomaajoukkueelle kiivettäväksi

Suomen koripallomaajoukkue oli maanantai-iltana Prahassa kivitalon kokoisen urakan edessä, ja jo runsaan neljänneksen jälkeen tuli selväksi, että urakka oli liian iso. Edellisten EM-kisojen hopeamitalimaa Serbia jyräsi Suomen pistein 100–70 nostelemalla lay upin toisensa jälkeen Suomen korin alta.

Aiemmin maanantaina Puola kukisti Israelin, mikä avasi lohkon tilanteen täysin avoimeksi. Se nosti myös Suomen tiistaisen Tshekki-ottelun merkitystä entisestään. Neljä joukkuetta kuudesta etenee jatkopeleihin Berliiniin.

Suomen paras korintekijä oli 18 pistettä heittänyt Lauri Markkanen.

Serbian ykköstähti oli kaksi kertaa NBA-koripalloliigan arvokkaimmaksi pelaajaksi valittu keskushyökkääjä Nikola Jokic. Ottelu oli Markkasen ja Jokicin ensimmäinen kohtaaminen maaottelussa, ja he vartioivat toisiaan kentän molemmissa päissä.

Markkasen kolmonen vei Suomen 12–8-johtoon vajaan neljän minuutin pelin jälkeen. Tämän jälkeen Serbia pääsi useamman kerran ajamaan vapaasti korille ja juoksemaan nopeita. Kun neljännestä oli jäljellä 3.20 minuuttia, Serbia johti jo 24–15 ja pakotti Suomen aikalisälle.

Suomi kokeili jo avausneljänneksen puolivälissä äärimmäisen lyhyttä viisikkoa, jossa alle 190-senttiset Edon Maxhuni, Sasu Salin ja Ilari Seppälä pelasivat yhdessä Shawn Huffin ja Lauri Markkasen kanssa.

Suomi kokeili Jokicia vastaan takavuosilta tuttua päätyrajatuplausta, mutta Jokic puhkoi suomalaispuolustuksen syötöillään.

Ensimmäisen neljänneksen jälkeen Suomi oli 11 pisteen takaa-ajossa tilanteessa 33–22. Toisen neljänneksen ensimmäisen minuutin Serbia nykäisi 8–0 ja pakotti Suomen aikalisälle tilanteessa 41–22.

Ensimmäisten viidentoista peliminuutin aikana vain Maxhuni, Markkanen ja Elias Valtonen onnistuivat suomalaispelaajista korinteossa. Salinin kolmonen kavensi tilanteeksi 46–27, kun puoliaikaan oli 4.49 minuuttia.

Toisen neljänneksen viimeisillä minuuteilla Suomi kokeili isoa viisikkoa, jossa olivat kaikki kolme Suomen isoa miestä sekä kaksimetrinen Elias Valtonen kakkospaikalla. Se ei muuttanut mitään, vaan puoliajalle mentiin Serbian 62–34-johdossa.

Kolmannen neljänneksen aluksi Markkanen heitti 7 pistettä nopeaan tahtiin mutta siirtyi vaihtoon vajaat neljä minuuttia pelattuaan. Viimeisellä neljänneksellä Markkanen pelasi jälleen noin neljä minuuttia.