Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

HJK:n ja HIFK:n derbyssä sattui ja tapahtui – yllätysjohto, kirivoitto, häiriköintiä ja keskeytys

Miesten jalkapalloliigan mestaruudesta taistelevan HJK:n ja putoamista vastaan rimpuilevan jumbo HIFK:n kohtaamisesta muodostui varsin värikäs.

Derbyssä sattui ja tapahtui, niin kentällä kuin 7 052 katsojan lehtereillä. HIFK johti salamamaalilla, jonka Klubi kuittasi pian, mutta jolle Santeri Hostikka niittasi 2–1-voittomaalin vasta 87. minuutilla.

– Huikea fiilis, ehkä paras tapa voittaa derby – ihan lopussa, HJK:n puolustaja Joona Toivio kuvasi.

Molemmat fanikatsomot näyttivät nopeasti, että ne olivat varautuneet lukuisin lakanoin sekä kielletyin soihduin siksikin, että seuraavaa kohtaamista joutuu todennäköisesti odottamaan pitkään.

Sitten 1–1-tilanteessa, pelin 21. minuutilla HJK:n fanikatsomossa kiehui ja kupli yli. Kipinäksi epäiltiin sitä, että HIFK:n fanit olisivat provokatiivisesti polttaneet HJK:n kannatuslakanan.

Runsaat 20 naamioitunutta Klubin kannattajaa änkesi lehtereiltä HJK:n maalin taakse ja ryski mainoksia kumoon. Noin 15 keltaliivistä turvahenkilöä laannutti päätylinjan tuntumassa häiriköiden hinkua kentälle ja toiseen kenttäpäätyyn HIFK:n fanien kimppuun.

Onneksi erotuomari Antti Munukka oli tilanteen tasalla ja vihelsi pelin poikki ohjaten pelaajat pukukoppeihin.

Seuraavaksi riittävän iso mellakkapoliisi-osasto koirineen astui kentälle jäähallin nurkkauksesta asettuen keskiviivalle. Mellakoitsijoiden meno laantui hiljalleen, ja peliä päästiin jatkamaan noin viiden minuutin keskeytyksen jälkeen.

– Sellaista se on välillä. Tukholman derbyt taidettiin joka kerta keskeyttää jossain vaiheessa. Siellä oli vielä vähän enemmän ihmisiä ja vielä fanaattisempia, Klubin Toivio aprikoi.

"Turvamiehille ja -naisille suurkiitos"

HIFK:n leirissä hedelmättä jääminen jälleen kirveli. Takamatkan asetelma, yhdeksän pisteen kaula edellä olevaan, on vähintäänkin haastava, kun otteluita on pelaamatta kuusi.

– Oli viihdyttävää, mutta siitä viis – tarvittaisiin pisteitä, voittoja, HIFK:n valmentaja Mixu Paatelainen kiteytti.

– Olen tosi kiitollinen ja tyytyväinen siitä, miten turvajärjestelyt hoidettiin. Se (häiriköinti) saatiin kontrolliin, näin muissakin maissa toimitaan. Kaikille turvamiehille ja -naisille suurkiitos, Paatelainen jatkoi.