Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Heliövaara ja Glasspool haluavat kartuttaa pistepottia US Openissa, paikka ATP-finaaliturnauksessa on lähellä

Suomen Harri Heliövaara ja brittipari Lloyd Glasspool kohtaavat tenniksen Yhdysvaltain avointen nelinpelin avauskierroksella yhdysvaltalaisen William Blumbergin ja Serbian Miomir Kecmanovicin.

Suomalais-brittiläinen kaksikko on sijoitettu grand slam -turnauksessa 11:nneksi. Tähtäimessä on mahdollisimman pitkä turnaus, mutta avauskierroksen vastustajia ei sovi aliarvioida, sillä Blumberg ja kaksinpelaajana paremmin tunnettu Kecmanovic nappasivat ATP-turnausvoiton Meksikossa elokuun alussa.

– Ei grand slameissa voi olettaakaan, että tulee helppoja vastustajia, mutta menestyminen on toki omasta pelistä ja omista onnistumisista kiinni, Heliövaara totesi.

Heliövaaran ja Glasspoolin yhteinen vuosi on ollut komea, ja kaksikko on lähellä paikkaa marraskuussa pelattavassa ATP-kauden finaaliturnauksessa. Torinossa järjestettävään turnaukseen pääsee kalenterivuoden kahdeksan eniten pisteitä kerännyttä paria, ja Heliövaara ja Glasspool ovat pisterankingissa juuri kahdeksansia.

– Grand slam -turnauksissa on tarjolla isoja pistepotteja, jotka vaikuttavat rankingiin ja tulevaisuuteen. Meidän kausi on ollut niin hyvä tähän mennessä ja toiveissa on, että pystyisimme jatkamaan samaa flow’ta. Tässä turnauksessa on iso mahdollisuus ottaa kaulaa takana oleviin pareihin ja ohittaa edessä olevia, Heliövaara tuumi.

Pyyhkeet mukana

New York on tähän vuodenaikaan kuuma ja kostea pelipaikka, joten perusasioista on pidettävä huolta.

– Täällä hikoilee aika paljon treenatessa ja peleissä, ja siihen pitää varautua oikealla vaatetuksella ja pyyhkeillä, että pysyy pito mailassa. Pitää muistaa nesteytys ja muut perusasiat, Heliövaara sanoi.

Suomalainen arveli, että avauskierroksen ottelu on ohjelmassa keskiviikkona. Myös Emil Ruusuvuori pelaa turnauksen nelinpelissä slovenialaisen Aljaz Bedenen parina. Ruusuvuori ja Bedene kohtaavat avauskierroksella Yhdysvaltain Robert Gallowayn ja Alex Lawsonin.