Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Ringettemaajoukkue lähtee jahtaamaan kymmenettä MM-kultaa

Ringeten MM-kilpailut pelataan Espoossa loka-marraskuun vaihteessa. Suomen ringettemaajoukkue jahtaa kotiareenalla historiallista kymmenettä maailmanmestaruuttaan.

MM-kisojen kotijoukkueessa on mukana kuusi ensikertalaista. Ringettemaajoukkueen päävalmentaja Pasi Kataja luonnehtii valmennettaviaan helposti valmennettaviksi.

– Joukkueessa on niin paljon kokemusta. Rutinoituneet vanhemmat pelaajat toimivat hyvinä esimerkkeinä nuoremmille, jotka imevät vaikutteita vanhemmista, Kataja toteaa.

– Välillä roolini on enemmän toppuutella ja jarrutella pelaajia sekä muistuttaa levon ja palautumisen tärkeydestä.

Ringettevalmennusuransa Kataja aloitti RNK:n naisten SM-sarjajoukkueen päävalmentajana vuonna 1992.

Numero neljä nousee hallin kattoon

Marraskuun ensimmäisenä päivänä tehdään ringettehistoriaa, kun lajin ensimmäinen pelinumero jäädytetään. Kunnian saa turkulainen Marjukka Virta, joka on urallaan voittanut seitsemän MM-kultaa.

Virran numero 4 nousee Turun Kupittaalla hallin kattoon harjoitusottelussa Kanadaa vastaan. Paidan jäädytystä Virta pääsee ihailemaan aitiopaikalta, sillä konkaripelaaja liittyy maajoukkueen valmennukseen

– Marjukka on todella ansioitunut ja kunnioitettu pelaaja ringettepiireissä. Meillä on suuri kunnia nostaa Marjukan paita kattoon, toteaa Ringetteliiton puheenjohtaja Markku Koli.

MM-kisakonkarille vastapainoa kotioloihin

MM-kisakonkari Miranda Välisaari lähtee "hyvissä fiiliksissä" tavoittelemaan MM-kultaa.

– Minulla on kotona yksivuotias tytär. Ringette on hyvää vastapainoa kotioloihin.

Työelämän, perheen ja ringeten Välisaari on saanut loistavasti yhdistettyä. Forssan Palloseuran juniorien ringeten valmennuspäällikkö innostui lajista jo kuusivuotiaana, kun eräs mies hallilla houkutteli hänet ringeten pariin.

– Mieheni ja isovanhemmat ovat suuressa roolissa. ilman heitä en pääsisi kisoihin, Välisaari kiittelee.

Uutta verta maajoukkueeseen

Hanna Ovaska lähtee ensimmäistä kertaa ringeten arvokisoihin. Isosiskojensa jalanjäljissä lajin pariin liittynyt Ovaska pelasi kaudella 2015– 2016 siskonsa kanssa samassa joukkueessa.

Jyväskylässä liikunnan- ja terveystiedon opettajanopintoja suorittava Ovaska kertoo opintojen ja ringeten sopivan hyvin yhteen. Tavoitteekseen hän nimeää puolustajataitojen kehittämisen.

– Lähden innoissani ringettemaajoukkueeseen ja tuleviin MM-kisoihin. Tavoitteenani on kehittyä puolustajantaitoja ja tulla entistä paremmaksi, tuumii Ovaska.