Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päivitämme verkkosivujamme, tilaajien on kirjauduttava uudelleen

Zharnel Hughes ja Mujinga Kambundji juhlivat 200 metrin mestaruuksia

Britannian Zharnel Hughes otti Münchenin EM-kisoissa odotetusti 200 metrin mestaruuden. Hän kukisti voittoajallaan 20,07 joukkuetoverinsa Nehanell Mitchell-Blaken sekunnin kymmenyksellä. Italian Filippo Tortu oli kilpailussa kolmas.

Perjantain kilpailut päättyivät naisten 200 metrin kilpailuun, jossa Sveitsin Mujinga Kambundji yllätti brittiläisen voittajasuosikin Dina Asher-Smithin ajoin 22,32 ja 22,43.

Kambundji, 30, on kokenut monet arvokisojen loppukilpailut, mutta hänellä oli ennestään mestaruus vain kevään MM-hallikisoista 60 metriltä. Sadalla metrillä hän sijoittui Münchenissä toiseksi.

Tanskan Ida Karstoft otti 200 metrillä yllätyspronssin ajalla 22,72.

– Ihan hullua. En pitänyt tätä mahdollisena, kun olin ensi kertaa EM-kisoissa ja juoksin ensi kertaa arvokisojen finaalissa, mutta tässä sitä ollaan pronssin kanssa, Karstoft ihmetteli saavutustaan.

Warholm palasi paikalleen

Miesten 400 metrin aitajuoksun mestari Karsten Warholm oli odotettu voittaja. Matkan ME-juoksija ja olympiavoittaja kilpaili keskenkuntoisena Eugenen MM-kisoissa, mutta Münchenissä hän juoksi ylivoimaisen mestaruuden ajalla 47,12.

Vastustajat jäivät reilusti yli sekunnin norjalaismestarista.

– Kaudesta tuli alkukesän loukkaantumisen takia vaikea, joten tällä voitolla on valtava merkitys minulle, Warholm tunnusti.

– Nyt ymmärrän, että menestystä ei sovi koskaan ottaa itsestäänselvyytenä.

Laura Muir jatkoi Britannian joukkueen mitalimenestystä 1 500 metrin ylivoimaisella voitolla. Hän jätti ajallaan 4.01,08 Irlannin Ciara Mageeanin lähes puolentoista sekunnin erolla hopealle. Puolan Sofia Ennaoui oli kolmas.

– Luotin kierroksen kiriin ja olen tyytyväinen, että se lähes riitti neljän minuutin alitukseen, Muir kertoi.

– Aion juhlia tätä pitämällä kunnon loman ulkomailla.