Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Kalle Rovanperä ajoi ulos Belgiassa – katso video rajuista pyörähdyksistä

Esapekka Lappi kärkkyy palkintosijaa Belgian rallin tasaisesta sekuntitaistosta.

Toyotan Kalle Rovanperä koki kauden ensimmäisen keskeytyksensä perjantaina Belgian MM-rallin toisella erikoiskokeella. Nuori suomalaiskuski teki ajovirheen ja auto pyöri monta kertaa katon kautta ympäri flanderilaisella pellolla.

Rovanperä pääsee todennäköisesti jatkamaan kisaa lauantaina ralli2-säännon turvin. Tallipäällikkö Jari-Matti Latvalan mukaan auton turvakaarista ei ollut löytynyt vaurioita.

– Minulla oli lyhyt mutka nuoteissa, mutta ei se ollut lyhyt. Käänsin liian aikaisin sisään, mutka jatkui ja auto aliohjasi. Sitten mentiin leveäksi ja osuttiin niin sanotusti pellolla olleeseen ojan päähän. Nuotti oli liian optimistinen, Rovanperä kertasi ulosajoaan.

– Tarpeeton virhe se tietenkin oli. Ehkä se oli kuitenkin tilastotappio, mikä nyt sattui tulemaan tässä kisassa. Tietenkin fiilis on pettynyt, mutta tällaista ralli välillä on.

Uhkaajat saivat tilaisuutensa

Rovanperän pahimmat uhkaajat MM-sarjassa, Hyundain Thierry Neuville ja Ott Tänak sekä tallikaveri Elfyn Evans miehittävät kärkisijat perjantain jälkeen. Suomalaiskuskin muhkea MM-johto kestää kuitenkin yhden ulosajon.

– Ei tämä silti loppukautta helpottanut, mutta minkä sille enää voi. Aika kova tärsky se oli ja auto lenteli siinä pellolla hetken aikaa. Kisa lähti hyvin käyntiin ja olisi ollut kiva saada kunnon pisteet, Rovanperä harmitteli.

Toyotan toinen suomalaiskuski Esapekka Lappi on rallissa neljäntenä. Eroa kotikisaansa johtavaan Neuvilleen pieksämäkeläisellä on kertynyt 35,3 sekuntia. Rovanperän keskeytyksen myötä Lapin on tärkeää tuoda auto maaliin ehjänä, joten yltiöpäisiin riskeihin ei ole varaa podium-taistelussa.

– Tilanne pitää tiedostaa, mutta sitä ei kannata miettiä. Minulla jäi tosi hyvää fiilis päivästä ja mielestäni ajoimme hyvin, Lappi summasi.

– Aamulla auto oli ihan myrkkyä nopeissa mutkissa, mutta iltapäivällä toimi jo paremmin. Meidän riskitaktiikkamme renkaiden suhteen ei onnistunut, kun vettä ei satanutkaan. Nyt kun auto toimii, voin lähteä huomiseen (lauantaihin) luottavaisena, Lappi sanoi perjantaina.

WRC2-luokassa viidentenä ajanut Ford-kuski Jari Huttunen keskeytti kilpailun ensimmäisen päivän lopussa.