Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Kortetmaa jäi pehmeän tuntuisilla jaloilla alkueriin – Purola selvisi aikavertailusta välieriin ja sai vielä toisenkin iloisen yllätyksen

Suomen 200 metrin juoksijoista Anniina Kortetmaa jäi alkueriin, mutta Samuel Purola pääsee juoksemaan illan välierässä yleisurheilun EM-kilpailuissa Münchenissä.

Purola juoksi ajan 20,77 ja sai jatkopaikan aikavertailun kautta. Hän oli eränsä neljäs, kun kolmelle nopeimmalle olisi ollut tarjolla suora välieräpaikka.

Purola on juossut tällä kaudella Suomen ennätyksen 20,45, mutta harmitteli alkueräjuoksunsa jälkeen sitä, että huono aika sysää hänet sisäradalle. Isolle miehelle sisäradan tiukka kaarre on myrkkyä 200 metrillä. Lopulta kisajärjestäjät panivat suomalaisjärkäleen ulkoradalle, koska järjestys tehdään kauden aikojen perusteella.

Kortetmaa tavoitteli ennätystään 23,42, jonka hän on juossut tällä kaudella. Hän jäi aikaan 23,60.

– Fiilis viime päivinä oli sellainen, että voisin juosta ennätyksen. Jotenkin oli pehmeän tuntuiset jalat, mutta tuo ratakin on pehmeä. Harmittaa kyllä, pettymyksestä huolimatta reippaasti suoritustaan kommentoinut juoksija sanoi.

Ennätys olisi vienyt välieriin.

– Samaa tasoa olevista juoksijoista moni ei juossut kovempaa tai jäi taakse. Sikäli tämä oli omaa tasoa. Ei se välieräpaikka kauaksi jäänyt.

Välieriin olisi riittänyt 23,45.

– Kaarteesta ulostulo on tärkeä kakkosella. Menee sadasosia, kun ei pysy sisäreunassa ja vauhti karkaa.

Kortetmaa on nimetty Münchenissä myös 4x100 metrin viestiehdokkaisiin, joten loppuviikosta riittää urakoitavaa.