Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Veera Kivirinta teki muhkean ennätysparannuksen ja eteni vakuuttavasti rintauinnin EM-välieriin – mestaruuttaan puolustanut Liukkonen jäi alkueriin

Rintauintisprintteri Veera Kivirinta antoi vakuuttavan näytteen kunnostaan, kun suomalainen paineli naisten 50 metrin rintauinnin EM-välieriin ennätyksellään 30,34. Kivirinta, 27, kohensi Rooman ulkoaltaassa ennätystään yli kolmella kymmenyksellä ja oli alkuerien viidenneksi nopein uimari.

Matkan Suomen ennätys on Kivirinnan seuratoverin Ida Hulkon nimissä oleva 30,19.

– Startti ja pintautuminen onnistuivat, samoin maaliintulo. En odottanut, että se ihan näin kovaa tulisi, mutta sitä olen odottanut, että uinti irtoaisi kunnolla, joukkuekavereiltaan onnitteluja saanut Kivirinta iloitsi Ylen tv-haastattelussa.

– Jos miettii koko kisaviikkoa, tänään on ollut paras olo. Tänään on ollut todella paljon energiaa.

Italian Arianna Castiglioni oli alkuerien nopein tuloksella 29,91. Matkan välierät uidaan kello 19.31.

Muista suomalaisista Laura Lahtinen ylsi toiselle varasijalle ajallaan 31,93, joka oli alkuerien 20. paras tulos. Jenna Laukkanen oli 29:s (32,82) ja Martta Ruuska 31:s (33,54).

Suomen Olli Kokko kamppailee miesten 50 metrin rintauinnin EM-finaalissa kello 19.12.

Lahtinen välieriin pitkässä perhosessa

Lahtinen eteni ennen rintauintia naisten 200 metrin perhosuinnin välieriin, jotka kilpaillaan myös tänä iltana. Lahtinen, 18, otti alkuerässään neljännen sijan ajalla 2.12,44, jolla hän oli erävaiheen kymmenenneksi nopein.

Suomalainen eteni maakiintiösäännön takia välieriin yhdeksäntenä uimarina.

– Lähdin aika rennosti ja tiesin, ettei ihan täysiä tarvitse uida. Ihan tyytyväinen voi olla sijoitukseen, mutta pitäisi vielä olla aika paljon parannettavaa, unkarilaisen Katinka Hosszun taakseen jättänyt Lahtinen kertoi Ylelle.

Pitkän perhosuinnin alkuerissä oli osallistujakatoa. Altaaseen hyppäsi yhteensä vain 19 uimaria, joista kolme putosi ulos välieristä.

Matkan välierät uidaan illalla kello 20.26.

"Harmittaa, etten parempaan pystynyt"

Hallitsevan Euroopan mestarin Ari-Pekka Liukkosen vauhti ei riittänyt miesten 50 metrin vapaauinnin välieriin. Viime kuukausina sairastelusta kärsinyt Liukkonen jäi alkuerässään kahdeksanneksi ajalla 22,71 ja oli koko erävaiheen 34:s.

Jatkopaikka olisi vaatinut liki puoli sekuntia paremman tuloksen.

– Tämä oli parasta, mitä tähän kohtaan oli tehtävissä. Tietenkin se harmittaa, etten parempaan pystynyt, kun olen ollut vuodesta 2010 lähtien näissä kisoissa mukana ja aina päässyt vähintään semifinaaleihin asti, Liukkonen sanoi Ylelle.

Liukkonen voitti viime vuonna Budapestissa 50 metrin vapaauinnin EM-kullan ajalla 21,61.