Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valtteri Bottaksen ja Sami Sykön kesävaatteet, Päijät-Hämeen festarit ja muut menot – lue ESS:n kesälehti ilmaiseksi koko kesän!

Helsinki täyttyi Eintracht Frankfurtin ja Real Madridin kannattajista – "Tärkeintä on olla täällä ja nauttia tunnelmasta"

Eintracht Frankfurtin kannattajien marssi venyy Mannerheimintiellä Helsingissä pitkäksi ja äänekkääksi kulkueeksi. Kannatuslaulut raikuvat, ja moni ohikulkija ottaa tilanteesta kännykällään valokuvan. Keskiviikon väri Helsingissä on valkoinen, sillä se on sekä Eintrachtin että Real Madridin pääväri.

Espanjalaisjätti Real Madrid ja saksalainen Eintracht Frankfurt ovat tänään keskiviikkona vastakkain Supercupissa. Ottelu alkaa Olympiastadionilla kello 22. Supercupissa kohtaavat Mestarien liigan hallitseva voittaja eli Real Madrid ja Eurooppa-liigan ykkönen eli Eintracht Frankfurt.

Vaikka Real Madrid on yksi maailman suurimmista seuroista, Supercup on vetänyt Helsinkiin huomattavasti enemmän Eintrachtin kannattajia. Heitä on saapunut Helsinkiin noin 8 000 ja madridilaisseuran kannattajia 1 800. Yhteensä Supercup on tuonut ulkomailta Suomeen noin 12 000 jalkapallon ystävää. Täpötäydelle Olympiastadionille otetaan 32 000 katsojaa.

Vaikka Eintrachtin pelipaitoihin sonnustautuneet kannattajat ovat vilisseet viime päivinä katukuvassa, myös Realin kannattajia on esimerkiksi Helsingin keskustan fanialueella paljon. Osa heistä on tosin suomalaisia, sillä kansainvälisellä jalkapallojätillä on globaali kannattajakunta.

"Hieno kesäpäivä Helsingissä"

Eintrachtin kannattajien kansoittamassa Kaisaniemen puistossa ottelun alkua odotti keskiviikkona iltapäivällä Jens Jungblut.

– Hieno kesäpäivä Helsingissä. On hienoa olla täällä, maanantaina Suomeen saapunut ja torstaina kotimatkalle suuntaava Jungblut sanoi hyväntuulisesti.

Vaikka Supercup on iso ottelu, se jää huomioarvossa selvästi kaikkein suurimpien pelien varjoon. Ainakin Eintrachtille kyseessä on kuitenkin tärkeä ilta, sillä Realista poiketen se ei ole tottunut pokaaleihin.

– Tämä on hieno tapa päättää erittäin onnistunut viime kautemme europeleissä. Samalla tämä on hyvää valmistautumista Mestarien liigaan, Jungblut sanoo.

Eintrachtin viime kausi päättyi Eurooppa-liigassa täysosumaan, mutta Saksan Bundesliigassa se jäi vaatimattomasti sijalle 11.

– Koska voitimme Eurooppa-liigan, ei voi sanoa muuta kuin, että se oli uskomaton kausi. Luonnollisesti olisin halunnut nähdä paremman tuloksen Bundesliigassa. Nämä asiat kuitenkin linkittyvät toisiinsa, sillä paljon energiaa oli keskitetty europelipäiviin.

Poikansa Niklaksen kanssa peliä Kaisaniemen puistossa odottanut Christian Schaette sanoi, ettei tulos ole Eintrachtille tärkeintä Real-ottelussa.

– Tärkeintä on olla täällä, nauttia tunnelmasta ja pelaamisesta Real Madridia vastaan. Tätä ei tapahdu joka vuosi, joten tämä on erityistä, Schaette innostuu.

Jungblutin tavoin Schaette olisi toivonut Eintrachtin sijoittuvan viime kaudella Bundesliigassa nähtyä paremmin. Hän kuitenkin muistuttaa, että menestys eurokentillä oli tärkeintä, sillä mestaruusmahdollisuudet ovat Bundesliigassa joka kausi pienet.

– Eurooppa-liigan voitto oli meille paljon tärkeämpää kuin sijoittuminen vaikka viisi sijaa paremmin Bundesliigassa. Mestarien liigassa pelaaminen tällä kaudella on erityistä ja kunnia, Schaette sanoo.

Ansaittua onnea

Real Madridille viime kausi oli mainio, sillä se voitti Mestarien liigan lisäksi Espanjan mestaruuden.

– Sen piti olla välikausi. Ei ollut mitään odotuksia, että tulee yhtään pokaalia. Se meni sitten vähän paremmin kuin odotettiin. Siinä oli myös onnea mukana, mutta tavallaan ansaittua onnea, Supercupin otteluun Oulusta saapunut Real-kannattaja Niko Harju sanoo.