Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Itsenäisyyspäivän kunniamerkkien saajat julkistettiin – katso ketkä palkittiin Lahden seudulla

Yhdysvaltojen tennistoivo Coco Gauff hämmentyi Williamsin lopettamisuutisesta – "Hänen uransa inspiroi vielä useita sukupolvia"

Yhdysvaltain tennistoivo Coco Gauff osasi odottaa esikuvansa Serena Williamsin lopettamisuutista, mutta 40-vuotiaan mestaripelaajan tiistainen ilmoitus hämmensi silti teinitähden mieltä. Gauff, 18, kertoi Toronton WTA-turnauksen yhteydessä, että hän pelaa tennistä ammatikseen Williamsin takia.

– En usko, että yksikään muu pelaaja yltää vastaavanlaiseen perintöön, jonka hän on jättänyt tennikselle. Hänen uransa inspiroi vielä useita sukupolvia. Kasvoin katsomalla hänen otteluitaan. Se on syy, miksi pelaan tennistä, Gauff ylisti Williamsin sisaruksista nuorempaa.

Grand slam -turnauksissa peräti 23 kaksinpelimestaruutta voittanut Williams kertoi tiistaina, että hänen kilpauransa on kalkkiviivoilla. Yhdysvaltalaisen ura päättyy mahdollisesti elo-syyskuussa järjestettävään US Openiin.

– Tiesin, että tämä (Williamsin uran loppuminen) tulee joskus vastaan, mutta silti uutinen tuntuu kuohuttavalta. Hän on pelannut aina, koko elämäni ajan.

Maailmanlistalla 11:ntenä oleva Gauff ei ole pelannut Williamsia vastaan ammattilaiskentillä, joten aika toivotulle kohtaamiselle on käymässä vähiin.

– Olen siitä hieman surullinen, koska olen aina halunnut pelata häntä vastaan. Toivottavasti kaaviot olisivat suotuisia Cincinnatissa tai US Openissa, jotta voisimme haastaa toisemme.

Williamsin isosisko Venus, 42, on voittanut seitsemän grand slam -mestaruutta ja jatkaa yhä uraansa. Williamsin sisarukset ovat saavuttaneet yhdessä myös 14 nelinpelin grand slam -titteliä.