Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n kesätoimittaja ja -kuvaaja etsivät päijäthämäläisiä saunojia ja saunoja – olisiko sinun lauteillasi tilaa?

Juuso Hassi palasi 10-ottelun Suomen mestariksi, Toivosille himmeät mitalit

Oriveden Ponnistuksen Juuso Hassi oli helpottunut mies Kalevan kisojen 10-ottelun jälkeen. Hän palasi Suomen mestariksi viime vuoden pronssin jälkeen ja summasi Joensuussa pisteet 7 459.

– Parempaa tekemistä kuin viime vuonna. Ottelussa sarjaan mahtui tietysti heikompiakin suorituksia, ja sarja vaihteli. Olen tyytyväinen, viidennen SM-kultansa ottanut Hassi summasi.

Sunnuntain lajit olivat 110 metrin aitajuoksu, kiekonheitto, seiväshyppy, keihäänheitto ja päätöslaji 1 500 metrin juoksu. Hän otti lajivoiton 110 metrin aidoissa ja voitti kaikkiaan kolme lajia kymmenestä.

Päätöslajissa Hassi juoksi ajan 4.50,55. Aitajuoksussa ratasuora hurahti 14,93 sekunnissa.

– Tähtäsin 4.43 aikaan 1 500 metrillä, mutta eilinen (lauantai) verotti. Aitajuoksussa oli merkkejä hyvästä. Harjoituskaudella kehitin räjähtävyyttä parempaan jamaan, ja se on näkynyt, Hassi sanoi.

Toivosille himmeät mitalit

Reisivamma vaikeutti alkukautta, mutta nyt Hassi on hyvässä kunnossa.

– Kalevan kisat on kauden kohokohta, ja oli hieno kisata täällä.

Ottelijat kiersivät kilpailun jälkeen kunniakierroksen. Kenttäkuuluttaja kysyi, kuinka moni ottelijoista palkitsee itsensä kisamakkaralla urakan jälkeen. Hassi ja moni muukin etusuoralla kulkenut ottelija nosti kätensä ylös, kun kenttäkuuluttaja lupaili ilmaista syötävää.

Hassi ottelee syyskuun alussa Ruotsi–Suomi-maaottelun miniottelussa Helsingissä.

– Siihen kuuluvat pituushyppy, kuulantyöntö ja 400 metriä, Hassi avasi.

Ähtärin Urheilijoiden Juuso Toivonen otti SM-hopeaa 7 224 pisteellä ja Ville Toivonen pronssia 7 068 pisteellä.

– Meillä on eri vahvuudet ja voimme kisan aikanakin antaa vinkkejä ja apua toiselle, Juuso Toivonen avasi työnjakoa.

Juuso Toivoselle 10-ottelun mitali oli ensimmäinen SM-kisoissa. Viime vuonna hän oli neljäs. Ville Toivosella oli pronssi kahden vuoden takaa.