Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n kesätoimittaja ja -kuvaaja etsivät päijäthämäläisiä saunojia ja saunoja – olisiko sinun lauteillasi tilaa?

Tuuli kääntyi tuplamestari Kortetmaan eduksi – Anniina Kortetmaa ja Samuel Purola voittivat 200 metrin Suomen mestaruudet

Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Anniina Kortetmaa saavutti perjantain 100 metrin Suomen mestaruuden jatkoksi sunnuntaina 200 metrin SM-kullan. Kortetmaa tykitti Joensuussa 200 metrin ennätyksensä 23,42.

– Olen hyvässä kunnossa ja tosi tyytyväinen kuntooni ennen EM-kilpailuja. Kyllä miellyttää, Kortetmaa summasi Kalevan kisojen viikonlopun.

– Ennätystä lähdin tavoittelemaan, mutta oli vastatuulta luvassa. Tuuli kääntyikin myötäiseksi. Olen tyytyväinen aikaan.

Turun Toverien Milja Thureson oli toinen ajalla 24,03 eikä onnistunut puolustamaan viime vuoden Suomen mestaruuttaan.

– Minulle olisi sopinut vastatuuli, koska harjoittelen vastatuulessa, Thureson sanoi.

Kajaanin Kipinän Jenna Kokkonen oli kolmas ennätysajallaan 24,11.

Hopeamitalisti Thureson urakoi Joensuussa kaikki pikamatkat. Hän oli 100 metrillä toinen Kortetmaan perässä ja kolmas 400 metrillä.

– 100 metriä oli yllätys ja 400 metriä oli ok suoritus. Satasella alkuerä oli tosi hyvä, mutta finaali oli vähän pettymys. Hienot kisat oli, Thureson summasi kovan urakan päätteeksi.

Kangistuminen uhkasi välillä, mutta Thuresonilla oli keinot sen välttämiseen.

– Tein ekstralämmittelyä. Tuli 15 kilometriä verryttelyä päivässä.

Kortetmaa on luottavainen ennen Münchenin EM-kilpailuja. Henkilökohtaisista matkoista hänet on valittu 200 metrille.

– EM-välierä on tavoitteena. Täällä tuli kaksi juoksua päivässä ja lyhyellä välillä. Myös EM-kilpailuissa on kaksi juoksua samana päivänä. Tiedän, että jaksan kaksi juoksua päivässä. Olen ennätyskunnossa, Kortetmaa lupaili.

"Olen tosi tyytyväinen"

Miesten 200 metrin kilpailussa Oulun Pyrinnön Samuel Purola kellotti voittoajan 20,62 ja kesti ennakkosuosikin paineet. Hän juoksi heinäkuussa Suomen ennätyksen 20,45. SE-miehen päänahka oli haluttu, mutta Purola suojasi sen tuttuun tapaan pipolla. Nopeat jalat hoitivat lopun.

– Olen tosi tyytyväinen. Pääsin näin lähelle ennätystä, mutta mestaruudesta kisattiin. Asetelma oli hyvä, eikä voitto ollut missään nimessä varma, Purola jutteli.

Nurmijärven Yleisurheilun Oskari Lehtonen kiihdytti toiseksi ajalla 20,82.

– Tällaista juoksua olisin kaivannut jo aiemmin, että olisi päässyt EM-kilpailuihin henkilökohtaiselle matkalle. Kaarteen vauhti ei ole kantanut, Lehtonen sanoi.

– Sain pidettyä juoksun rentona, vaikka Samuel meni ohi.

Ikaalisten Urheilijoiden Samuli Samuelsson voitti perjantaina 100 metrin kilpailun ja oli sunnuntaina kolmas. Hän sai ajan 21,10.

Samuelsson juoksi heinäkuussa satasen Suomen ennätykseksi 10,16 ja pääsee EM-kilpailuihin. Sinne on lähdössä myös Purola.

– Valmentaja sanoi, ettei olisi pitänyt juosta täällä satasta, Purola avasi.

– Poikki olevilla jaloilla juoksu ei kantanut loppuun asti. Reidet olivat tyhjät. Tuoreilla jaloilla olisi tullut ennätyksen pintaan. Tietää hyvää EM-kilpailuihin. Kunto on selkeästi nousussa. Tästä on erittäin hyvä lähteä kohti EM-Müncheniä.