Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Missä ja millainen on oma lähimetsikkösi? Kerro meille lähimetsikkösi merkityksestä

Susijengi palasi voittajaksi, Belgia kaatui Tampereella

Suomen miesten koripallomaajoukkue kuittasi lauantaina torstain tappionsa Belgialle ja voitti Tampereella Hakametsän hallissa maaottelun lukemin 80–71 (43–37).

Jo torstaina A-maaotteluiden piste-ennätyksensä (14 pistettä) tehnyt Olivier Nkamhoua kohensi jälleen ennätystään lukemiin 19 ollen joukkueen tehokkain. Elias Valtonen teki 15 pistettä.

Torstaiseen verrattuna Suomen valmennusjohto oli tehnyt kaksi muutosta. Edellisen kerran kevään liigafinaaleissa pelannut ja mestaruuden Kauhajoen Karhussa voittanut Henri Kantonen ja Romaniaan ensi kaudeksi sopimuksen tehnyt Shawn Hopkins tulivat mukaan.

– Ottelu oli ensimmäinen kahteen ja puoleen kuukauteen. Jengiin oli helppo tulla sisään, ja peli tuntui hyvältä. Pelasin ensimmäistä kertaa tässä hallissa, mutta muuten oli tuttu ympäristö, seitsemän pistettä tehnyt Kantonen sanoi.

Päävalmentaja Lassi Tuovi piti Kantosen panoksesta, peliaikaa kertyi viidenneksi eniten joukkueesta.

– Kantonen toi peliin piristysruiskeen. Onnistujia oli paljon. Toki tässä oli aaltoilua torstain tyyliin, koska kokoonpanoa vaihdeltiin. Pelissä näkyi ryhtiliike, ja alku oli paljon parempi, Tuovi sanoi.

Seuraavana kalenterissa Liettua-tuplapelit

Seuraavan kerran Suomi kohtaa Liettuan kaksi kertaa ensi viikonloppuna. Silloin mukana saattaa olla jo Lauri Markkanen, sillä NBA:n ja Fiban (Kansainvälisen koripalloliiton) sopimuksen mukaan hän on 8. elokuuta lähtien vapaa edustamaan Susijengiä.

Päävalmentaja Tuovi ei vielä kommentoinut asiaa.

– Kun asia tulee maanantaina viralliseksi, niin sitten tiedetään. Lauri on kyllä täysin pelikuntoinen, Tuovi sanoi.

Liettuan jälkeen Suomi kohtaa Ukrainan Jyväskylässä 18. elokuuta, ja viimeistään siinä ottelussa suomalaiset näkevät Markkasen livenä.

– Juuri näin, Tuovi vakuutti.

MM-jatkokarsinnat jatkuvat 25. elokuuta Tampereen areenassa Israelia vastaan. Otteluun oli lauantaina myyty 10 500 lippua, eli koripallo-otteluissa 12 000 katsojaa vetävä halli täyttynee ääriään myöten susifaneista.

Viimeistään MM-karsintoihin Suomi saanee mukaan pikkuvammoista kärsineet pitkän pään pelaajat eli 205-senttisen Mikael Jantusen ja 208-senttisen Alexander Madsenin.