Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Harju suunnisti toisen EM-mitalinsa Virosta, keskimatka sujui pronssivauhtia

Venla Harju suunnisti kolmeen päivään toisen mitalinsa lajin EM-kilpailuissa Viron Rakveressa. Torstaina Harju juhli pitkän matkan mestaruutta, ja lauantaina hän oli kolmanneksi nopein naisten keskimatkalla.

– Eipä se tuo mitään helpotusta, jos on edellisen voittanut. Sain pidettyä ajatukset hyvin keskimatkassa, sillä tiedossa oli vaativa kilpailu, Harju kertoi Suunnistusliiton tiedotteessa

5,3 kilometrin radalla ylivoimainen voittaja oli Sveitsin Simona Aebersold, jolle Harju hävisi 2 minuuttia ja 50 sekuntia. Viron Evely Kaasiku yllätti kotikisoissaan hopeallaan.

Harjun mukaan matkalle mahtui yksi virhe ja yksi hitaampi reitinvalinta.

– Joku virhe on aina arvokisojen keskimatkalla tullut. Yhdellä rastivälillä vähän herpaannuin omasta tekemisestä, ja oli vaikea lukea itsensä kiinni kartalle. Olen kuitenkin todella tyytyväinen, että maltoin suunnistaa tarkasti vaikeimmissa kohdissa, Harju kertoi.

EM-kilpailut päättyvät sunnuntaina viesteihin. Harjun mukaan Suomella on hyvät menestysmahdollisuudet.

– Illalla katsellaan kisamaaston vanhoja karttoja ja mietitään, miten radat voisivat kulkea. Luultavasti viestissäkin nähdään virheitä, Harju ennakoi.

Pitkällä matkalla pronssille suunnistanut Marika Teini oli lauantaina pitkään Harjun edellä, mutta virhe vajaa kilometri ennen maalia pudotti hänet viidenneksi.

Ojanaho suunnisti neljänneksi

Miesten 6,3 kilometrin kilpailussa Ruotsi nappasi kolmoisvoiton. Albin Ridefelt kukisti Anton Johanssonin 17 sekunnilla, ja Gustav Bergman otti pronssia 37 sekuntia voittajan takana.

Olli Ojanaho suunnisti neljänneksi. Suuret virheet välttäneen suomalaisen ero voittajaan oli 2.05.

– Onnistuin noudattamaan omaa taktiikkaani. Suunnistus oli hallinnassa koko ajan, ja pidin katseen ylhäällä. Näissä maastoissa on tärkeä löytää edellisten kilpailijoiden tekemät urat, sillä ne nopeuttavat huomattavasti etenemistä, Ojanaho kertoi.

Miika Kirmula suunnisti toiseksi parhaana suomalaismiehenä seitsemänneksi 2.27 voittajan takana.

Sunnuntain viestissä suunnistetaan kolme osuutta, ja kukin maa saa asettaa kisaan kolme joukkuetta.