Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Oskari Mörö aloitti paluun alkuerätasolta

Pitkien aitojen kaksinkertainen EM-finalisti Oskari Mörö palasi radoille Joensuun Kalevan kisoissa. Pitkään lonkkavaivoista kärsinyt Mörö on vielä toipumisvaiheessa ja juoksi 400 metrin alkuerissä ajan 48,98. Hän karsiutui loppukilpailusta, mutta nautti kauden ensimmäisestä vakavasta kilpailustartista.

Mörö alitti sileän kilpailussa aitajuoksuennätyksensä kuudella sekunnin sadasosalla.

– En tiennyt, mitä odottaa. Ehkä juuri jotain tällaista, kun meni himppa alle aitajuoksuennätyksen, Mörö huokaili maalissa.

Mörön sitkeää lonkkaongelmaa on korjattu leikkauksessa. Sen jälkeen hän joutui vielä polvileikkaukseen.

Lonkka ei siedä vieläkään aitomista, mutta täysi toipuminen kestääkin noin vuoden.

– Aitatavoitteet on pitänyt siirtää ensi kaudelle, Mörö vahvisti.

– Yritin aitoa alkukaudesta ja viimeksi kolme viikkoa sitten, mutta siitä tuli vähän takapakkia. Jätin aidat sitten pois ja vähän puskista itsellekin päätin lähteä tänne isoihin kisoihin juoksemaan sileää.

Mörön juoksu näytti hyvältä puolimatkaan, mutta lopusta puuttui kovuus ja kestävyys. Mörö oli silti hyvillä mielin.

– Totta kai harmittaa, kun en ole mukana finaalissa. Samalla täytyy tunnustaa, etten olisi näistä lähtökohdista yltänyt mitalikamppailuun. Silti tämä juoksu oli itselle iso asia. Tarvitsen nyt nimenomaan kisastartteja, Mörö jatkoi.

– Täytyy asennoitua niin, että loppukaudesta tästä ajasta tippuu pois juuri kisojen kautta. Ja jo siitä tulee pieni hymy huuleen, kun pääsee terveenä maaliin.

Paluu kansainväliselle tasolle

Mörö kävi juoksun nopeasti läpi myös valmentajansa Petra Stenmanin kanssa. Kaksikon isommat tavoitteet ovat jo ensi kaudessa. Se vaatii heiltä jälleen kärsivällisyyttä, jota he ovat joutuneet väkisinkin oppimaan.

– Päätä on joutunut työntämään jääsaaviin enemmän kuin lonkkaa, Mörö todisti.

– Parantumista ei voinut edistää millään poppakonsteilla. Piti vain tehdä kuntoutuksessa asiat niin hyvin kuin osaa, vaikka pää halusi radalle ennen kuin keho oli valmis.

Mörön tahto ja halu menestyä on säilynyt lommoitta.

– Vien kuntoutuksen maaliin, ja sitten vain kisojen kautta kohti parempaa huomista. Ensi kesänä olen kansainvälisesti vahva, Mörö ennakoi.