Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Ruotsalaiskiekkoilijat perustelevat päätöstään jatkaa KHL:ssä sodasta huolimatta

"Ystäväni ja perheeni tukevat minua."

Ruotsalaiset jääkiekkoilijat Adam Reideborn ja Fredrik Claesson pelaavat tulevalla kaudella venäläisessä KHL-jääkiekkoliigassa, vaikka lähes kaikki länsimaiset kollegat ovat jättäneet itäliigan Venäjän hyökättyä Ukrainaan. Suomalaispelaajista tiettävästi ainoastaan Traktor Tsheljabinskin Teemu Pulkkinen aikoo jatkaa ensi kaudellakin KHL:ssä.

Reideborn, 30, ja Claesson, 29, kommentoivat ensi kertaa julkisuudessa syitä, miksi he aikovat tulevalla kaudella edustaa Moskovan TsSKA:ta. Puolustaja Claesson on kiertänyt kymmenen viime kautta Pohjois-Amerikassa NHL- ja AHL-liigoja ja debytoi tulevalla kaudella KHL:ssä.

– Olen pelannut jääkiekkoa monta vuotta, mutta viime aikoina olen saanut aina vain vähemmän jääaikaa. Tein sopimuksen TsSKA:n kanssa näyttääkseni mihin pystyn. Se ei ollut poliittisesti helppo päätös. Ystäväni ja perheeni tukevat minua, mutta ymmärrän, että monet ulkopuoliset ovat ihmeissään, Claesson sanoi KHL:n kotisivuilla Aftonbladetin mukaan.

Maalivahti Reideborn on edustanut Ruotsia muun muassa 2018 olympiapialaisissa ja on pelannut KHL:ssä kaudesta 2019-2020 lähtien. KHL:ssä jatkaminen tarkoittaa samalla sitä, että ovet Ruotsin maajoukkueeseen sulkeutuvat.

– Ei ongelmaa. Voi käydä niin, etten saa pelata maajoukkueessa, mutta odotetaan ja katsotaan, millaisia päätöksiä tehdään. En tunne painetta liiton suunnasta. Olen valmis uuteen kauteen täällä, Reideborn sanoi.