Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Yleisurheilun EM-kisajoukkue täydentyi – Heta Tuuri ja Ilona Mononen edustavat Suomea Münchenissä

Orimattilan Jymyn kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelä valittiin kisakoneeseen jo aiemmin.

Lahden Ahkeran korkeushyppääjä Heta Tuuri ja kestävyysjuoksija Ilona Mononen valittiin mukaan Münchenissä 15.–21. elokuuta järjestettäviin yleisurheilun EM-kisoihin.

Suomen EM-kisajoukkuetta täydennettiin tiistaina 41 urheilijalla. Suomi osallistuu Münchenin kisoihin suurimmalla joukkueella, mitä Suomella on lajin arvokisoissa kotikisojen ulkopuolella ollut.

– Edellisissä EM-kilpailuissa Berliinissä 2018 Suomen joukkueessa oli 42 urheilijaa. Nyt joukkueessa tulee olemaan noin 70 urheilijaa, ja meillä on vähintään miesten tai naisten puolella edustus jokaisessa EM-kisojen lajissa, sanoo Suomen Urheiluliiton (SUL) huippu-urheilun valmennuspäällikkö Tuomo Salonen tiedotteessa.

Heta Tuuri edusti Suomea myös heinäkuun MM-kisoissa Yhdysvalloissa. Karsinnassa tuloksen 186 hypännyt ahkeralainen ei selviytynyt Eugenessa loppukilpailuun.

Münchenin EM-kisoissa 5 000 metrin juoksuun osallistuva Ilona Mononen on mukana parhaillaan käynnissä olevissa alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa Kolumbian Calissa. Kaksikymppisten kisoissa hän sijoittui 5 000 metrillä parhaana eurooppalaisena viidenneksi.

Orimattilan Jymyn kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelä valittiin EM-kisajoukkueeseen jo aiemmin. Mäkelä sijoittui Eugenen MM-kisojen loikkafinaalissa yhdeksänneksi.