Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Saksan naiset korjaavat historian pettymyksen: "Seuraa rangaistuspotkukilpailu. Ja siinä meidän naisemme voittavat"

Franz Beckenbauer ja Wolfgang Overath hävisivät 56 vuotta sitten MM-loppuottelun, mutta luottavat Saksan naisiin.

Jalkapallon arvoturnauksissa Englannin ja Saksan kohtaamiset kuuluvat odotetuimpien joukkoon. Sunnuntaina maat pelaavat Lontoossa naisten EM-kilpailujen loppuottelussa, jonka saksalaiset toivovat päättyvän paremmin kuin maiden edellisen Wembleyllä pelatun arvokilpailujen loppuottelun.

Vuonna 1966 Englanti järjesti jalkapallon miesten MM-kilpailut ja taivutti loppuottelussa Länsi-Saksan maalein 4–2. Nyt 56 vuotta myöhemmin Länsi-Saksan legendat Franz Beckenbauer ja Wolfgang Overath luottavat naisten maajoukkueen mahdollisuuksiin.

– He ovat mahtavia. Tapasin äskettäin Linda Dallmannin, 76-vuotias Beckenbauer kertoi saksalaislehti Bildille ja mainitsi keskikenttäpelaaja Dallmannin.

Dallmann jakoi Instagramissa harjoitusleirillä otetun yhteiskuvan hänestä ja Beckenbauerista, joka on kiinnittänyt huomionsa pelin lisäksi myös parantuneisiin peli- ja harjoitusolosuhteisiin.

– Naisten jalkapallo on kehittynyt valtavasti. Olen nähnyt kaikki Saksan ja Englannin EM-kisaottelut televisiosta, Beckenbauer sanoi.

Ottelut pelataan suurilla stadioneilla, yleisöä on paljon ja harjoituspaikat ovat kunnossa.

– Tämä turnaus on naisten jalkapallolle iso askel eteenpäin. Olosuhteet ovat verrattavissa hyvätasoiseen miesten jalkapalloon. On hämmästyttävää, millä tasolla ”driblaaminen” ja syötöt ovat, 78-vuotias Overath nosti esiin myös pelilliset seikat.

Beckenbauer ja Overath ovat voittaneet MM-kilpailuissa kultaa, hopeaa ja pronssia. Vuoden 1966 hopean jatkoksi tuli pronssia 1970 ja huipennukseksi kultaa kotikisoissa 1974.

Beckenbauer oli MM-kultajoukkueen kapteeni ja valmensi 16 vuotta myöhemmin Länsi-Saksan maailmanmestariksi. EM-kilpailuissa Beckenbauer kipparoi Länsi-Saksan mestariksi 1972.

Overathin mukaan paineet ovat Englannilla, joka haluaa voittaa kotikisoissa.

– Olemme ulkopuolisia, eikä meillä ole mitään menetettävää. Olen vaikuttunut joukkuehengestämme: kaikki tekevät hommia toisen puolesta, eikä pallosta luovuta. Tällä tavoin meillä on 100-prosenttiset mahdollisuudet voittaa mestaruus.

Beckenbauer uskoo Saksan voittavan, mutta hänen mukaansa ottelusta tulee pitkä. Niin oli myös 1966, jolloin Englanti ratkaisi voiton jatkoajalla.

– Vinkkini on: naisemme tulevat voittamaan mestaruuden Wembleyllä. Mutta se ei tule olemaan helppoa vahvoja englantilaisia vastaan.

Rangaistuspotkukilpailut ovat olleet perinteisesti ainakin Englannin miesten painajainen. Esimerkiksi vuonna 1990 Italiassa Beckenbauerin luotsaama Länsi-Saksa upotti Englannin MM-välierässä. Kuusi vuotta myöhemmin Englannissa Saksa upotti kisaisännän EM-välierässä. Vuosi sitten Italia nujersi Englannin Wembleyllä EM-loppuottelussa.

– Peli on tasan 90 minuutin jälkeen. Jatkoajalla molemmat tekevät maalin. Seuraa rangaistuspotkukilpailu. Ja siinä meidän naisemme voittavat, koska he ovat fyysisesti ja henkisesti parempia, Beckenbauer jatkoi ennustustaan.

Meneillään olevissa EM-kilpailuissa Englanti ja Saksa ovat voittaneet kaikki ottelunsa. Kumpikaan ei päästänyt alkulohkopeleissä maaliakaan. Englannin henkistä ja fyysistä kestokykyä mitattiin puolivälierässä, jossa se taivutti Espanjan jatkoajan päätteeksi 2–1. Välierässä Ruotsi jäi jyrän alle 0–4. Saksa taivutti puolivälierässä Itävallan 2–0 ja välierässä Ranskan 2–1.