Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Yleisurheilun EM-joukkuetta täydennettiin – MM-onnistujia mukana

Suomen Urheiluliitto (SUL) täydensi keskiviikkona Suomen joukkuetta yleisurheilun EM-kilpailuihin, jotka käydään 15.–21. elokuuta Saksan Münchenissä. Nyt joukkueeseen valittiin vain EM-kilpailujen tulosrajan rikkoneita urheilijoita, ja kaikkiaan uusia EM-kisaajia valittiin 14. Aiemmin EM-joukkueeseen oli valittu kuusi urheilijaa eli joukkueessa on nyt 20 urheilijaa.

Kaikki neljä Eugenessa MM-pistesijalle yltänyttä saivat EM-paikan: kuudenneksi sijoittuneet keihäänheittäjä Lassi Etelätalo ja seiväshyppääjä Wilma Murto sekä seitsemänneksi sijoittunut moukarinheittäjä Silja Kosonen ja kahdeksanneksi heittänyt keihäänheittäjä Oliver Helander.

Etelätalon ja Helanderin lisäksi keskiviikkona miehistä EM-paikan kuittasivat sprintteri Samuli Samuelsson, estejuoksija Topi Raitanen sekä pika-aituri Elmo Lakka. Naisista Münchenin matkalipun saivat Murron ja Kososen ohella keskimatkojen juoksija Sara Kuivisto, pika-aituri Reetta Hurske, ratakierroksen aituri Viivi Lehikoinen, kolmiloikkaajat Kristiina Mäkelä ja Senni Salminen, kiekonheittäjä Salla Sipponen sekä moukarinheittäjä Krista Tervo.

Heinäkuun alussa EM-joukkueeseen valittiin jo maratoonarit Arttu Vattulainen ja Alisa Vainio, kävelijät Aleksi Ojala ja Veli-Matti .Aku. Partanen ja seitsenottelijat Maria Huntington ja Saga Vanninen.

EM-joukkuetta täydennetään vielä 2. ja 8. elokuuta. Ranking menee kiinni 1. elokuuta, ja rankingilla kisoihin lähtevät nimetään seuraavana päivänä. Joensuun Kalevan kisojen jälkeen 8. elokuuta selvitetään tilanne lajeissa, joissa Suomella on enemmän kuin kolme rankingin läpäissyttä urheilijaa. Näitä lajeja ovat esimerkiksi naisten moukari ja miesten keihäs.

SUL:n huippu-urheilun valmennuspäällikkö Tuomo Salonen arvioi MM-kisojen jälkeen, että Müncheniin lähtee yli 50 suomalaisurheilijaa. Tuoreeltaan keskiviikkona Salonen nosti määrän jo lähemmäs 60:een. MM-kisoissa Suomella oli 36 edustajaa.

– Kuudenkymmenen pintaan voi mennä, sanotaan että lähempänä kuuttakymmentä kuin viittäkymmentä. Edellisissä EM-kisoissa Berliinissä 2018 joukkueessa oli noin 40 urheilijaa, Salonen kertoi keskiviikkona.

---

Juttua on korjattu 28. heinäkuuta klo 11.45: Kosonen oli moukarissa seitsemäs, ei kahdeksas.