Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

"Maajoukkuepelien päättäminen neljän maalin tappioon tuntuu järkyttävän vaikealta"

Ruotsin kokenut maalivahti Hedvig Lindahl sai karun päätöksen uralleen jalkapallomaajoukkueessa, kun englantilaispelaajat pöllyttivät ruotsalaisia 4–0 naisten EM-turnauksen välierässä. 39-vuotias torjuja ei usko enää pelaavansa maajoukkuepaidassa.

– Pelasin kuin tämä olisi viimeinen otteluni, vaikka toivoin toki yhtä ottelua lisää, Lindahl sanoi Sheffieldin murheellisen ruotsalaisillan päätteeksi.

Uran päättäminen rökäletappioon toki kaihertaa. Englanti teki toisella puoliajalla kolme maalia 28 minuutissa. Vahvalla itseluottamuksella pelanneet britit saivat torjujan näyttämään huonolta, etenkin kun Alessia Russo viimeisteli 3–0-osuman kantapääkikalla ja Fran Kirby nosti kohopallon Lindahlin yli 4–0-osumassa.

– Maajoukkuepelien päättäminen neljän maalin tappioon tuntuu järkyttävän vaikealta, Lindahl sanoi.

Lindahl jätti kuitenkin pienen takaportin jatkolle. Jos päävalmentaja Peter Gerhardsson arvioi, että hänestä on vielä hyötyä maajoukkueessa, Lindahl vastaa kyllä puhelimeen. Ensi vuoden MM-kisoissa Lindahl on valmis varamaalivahdinkin rooliin.

Keskikentän 37-vuotias Caroline Seger pelasi Bramall Lane -stadionilla viimeisen EM-kisaottelunsa, mutta saattaa vielä jatkaa uraansa. Hän oli osan EM-turnauksesta loukkaantuneena sivussa, mutta tuli välierässä kentälle 51. minuutilla, kun Englanti johti 2–0 Beth Meadin ja Lucy Bronzen osumilla.

– Joka arvokisojen jälkeen pitää koota ajatukset ja katsoa tulevaisuuteen. Realistista toki on, että en ole mukana kolmen vuoden kuluttua pelattavissa seuraavissa EM-kisoissa, Seger totesi.

Pelaaminen muuttui ylämäeksi

Välierän alussa Ruotsi laittoi kotijoukkueen ahtaalle, mutta kun Englanti selvisi pinteestä ja löysi syöttösuuntia hyökkäykseen, Ruotsi jäi pahasti alakynteen. Toiveet Ruotsin toisesta EM-kullasta sitten vuoden 1984 mestaruuden haihtuivat ilmaan.

– Tuntui siltä, ettei Englannilla ollut yhtään maalipaikkaa ennen heidän avausmaaliaan. Se tuli kuin tyhjistä, kommentoi puolustaja Magdalena Eriksson.

– Avausmaalin jälkeen peli muuttui ylämäkeen yrittämiseksi, Eriksson tiivisti.

Hyökkääjä Sofia Jakobsson arvioi, ettei Ruotsi päässyt EM-turnauksessa samaan pelivireeseen kuin viime vuoden olympialaisissa. EM-turnauksessa valtaosa maaleista tuli erikoistilanteista, eikä joukkue päässyt pyörittämään toivomaansa peliä. Oma osansa oli ongelmilla, kuten pelaajistoa kurittaneilla koronatartunnoilla.