Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

"Tuntuu, että joka nurkan takana on suomalaisia" – Castren golfaa viiden muun suomalaisen kanssa LPGA- ja Euroopan-kiertueiden yhteiskilpailussa Skotlannissa

Pohjois-Amerikassa pääosin pelaava golfammattilainen Matilda Castren kuulee tavallista enemmän suomen kieltä, kun LPGA-kiertue ja naisten Euroopan-kiertue pelaavat yhteiskilpailun Skotlannissa Glasgow'n lähellä.

– Pelasin tiistaina harjoituskierroksen Bakkerin Kristan kanssa. Oli mukavaa olla suomalaisseurassa. Muutenkin tuntuu, että joka nurkan takana on suomalaisia. Oli se sitten Unski, Noora, Sanna tai Krista, Castren kommentoi tiedotteessaan.

Yhteiskilpailussa pelaavat Castrenin ja Bakkerin lisäksi suomalaisista Ursula Wikström, Noora Komulainen, Sanna Nuutinen ja Tiia Koivisto. Heistä Nuutinen ja Koivisto olivat Castrenin tavoin mukana myös viime viikolla Evian-mestaruusturnauksessa Ranskassa. Castren jakoi 40. sijan, mutta Nuutisen ja Koiviston kisa päättyi kahteen kierrokseen.

Castrenille lajin synnyinseutujen eli Skotlannin kentät ovat mukavaa vaihtelua.

– Täällä voi olla aika luova, eikä aina tarvitse lyödä samanlaisia lyöntejä varsinkaan griinien ympärillä, Castren kuvasi dyynimäisten links-kenttien luonnetta.

Harjoituskierroksella tuuli puhalsi 15 mailia tunnissa, mikä tuo mausteensa peliin, sillä tuuli vaikuttaa pallon lentorataan.

– Tällä viikolla täytyy pitää palloa matalalla. Sääennuste on luvannut seuraaville parille päivälle tosi tyyntä, mikä olisi tosi yllättävää. Katsotaan, mitä sieltä sitten tulee, Castren sanoi.

Torstaista sunnuntaihin pelattava kilpailu valmistaa pelaajia ensi viikolla Muirfieldin kentällä pelattavaan Britannian avoimeen mestaruuskilpailuun. British open on kauden viimeinen arvoturnaus, ja suomalaisista ovat mukana Castren, Koivisto ja Nuutinen.