Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Itsenäisyyspäivän kunniamerkkien saajat julkistettiin – katso ketkä palkittiin Lahden seudulla

Saksassa kummastellaan maan yleisurheilijoiden heikkoa menestystä MM-kilpailuissa: "Fiasko"

Urheilun suurvaltoihin lukeutuvassa Saksassa ihmetellään jo maan yleisurheilijoiden heikkoa menestystä Yhdysvaltojen Eugenessa käytävissä MM-kilpailuissa. Kuuden kisapäivän jälkeen Saksan mitalisaalis oli yhtä pyöreä nolla kuin Suomellakin. Kuuden kullan Yhdysvallat oli mitalitaulukon huipulla kaikkiaan 19 merkinnällä.

Saksalaislehti Bild otsikoi torstaiaamuna verkkosivuillaan saksalaistähtien kuudennen kisapäivän olleen fiasko. Menestysodotukset kohdistuivat naisten kiekon olympiakakkoseen Kristin Pudenziin, 3 000 metrin esteiden kaksinkertaiseen MM-pronssimitalisti Gesa Krauseen ja 5 000 metrin MM-pronssimitalisti Konstanze Klosterhalfeniin.

Klosterhalfen ei selvinnyt alkueristä loppukilpailuun, ja Krause hyytyi estefinaalin viimeiseksi. Pudenz nakkasi kahdesti verkkoon ja ainoalla mitatulla heitollaan 60 metriä.

– Heittoni tuntuivat hyviltä. En tiedä, mitä tapahtuu, hän sanoi lehdelle.

Pudenz ei päässyt finaalin kolmelle viimeiselle kierrokselle ja oli 11:s. Claudine Vitan viides sija oli laiha lohtu, vaikka se onkin saksalaisten toistaiseksi paras sijoitus Eugenessa.

"Alusta asti väsynyt ja heikko"

Klosterhalfenin askelia hidasti mahdollisesti koronavirustartunta, jonka hän taltutti ajoissa ennen kisoja, mutta kenties liian myöhään huippukunnon löytämisen kannalta.

– On melkoisen selvää, etteivät asiat sujuneet hyvin, juoksija avasi lehdelle.

– Minulla on ollut loukkaantumisia parin viime vuoden aikana. Olisin mielelläni näyttänyt täällä, että olen palannut takaisin. En voi tietää, kuinka paljon pari viikkoa koronassa vaikuttivat.

Klosterhalfen kuvaili juoksemisen tuntuneen oudolta. Korona saattoi edelleen vaikuttaa jäsenissä.

– Nyt on selvitettävä, mistä se johtui.

Krause on kärsinyt muun muassa akillesjännevaivasta viime vuoden olympialaisten jälkeen. Tokiossa hän oli viides.

– Tämä oli todella huono juoksu. Olin alusta asti väsynyt ja heikko.

Saksan mitalitoivoista pituushyppääjä Malaika Mihambo osallistuu lauantaina karsintakilpailuun. Myös keihäsmiehillä voi olla mitalimahdollisuus päätösviikonloppuna, vaikka olkapäävaivainen ykköstykki Johannes Vetter jätti MM-kilpailut väliin. Andreas Hofmannin ja Julian Weberin pitäisi ensin selvittää karsinta.