Tadej Pogacar polki Pyreneillä etappivoittoon, mutta Jonas Vingegaardin johto säilyi lähes muuttumattomana

Hallitseva mestari Tadej Pogacar polki maantiepyöräilyn Ranskan ympäriajon 17. etapin voittoon Pyreneillä, mutta tanskalaisen Jonas Vingegaardin kokonaisjohto kutistui bonussekuntien myötä vain neljällä sekunnilla.

Jumbo-Visman Vingegaard seurasi Pogacaria koko etapin ilman ongelmia ja saapui slovenialaisen kanssa samalla ajalla maaliin. Tanskalainen johtaa Pogacaria kokonaiskisassa nyt 2.18 minuutilla.

UAE-tallia edustavan Pogacarin yhdysvaltalainen apukuski Brandon McNulty teki noin 130 kilometrin vuoristoetapilla hurjan vetotyön ja oli maalissa kolmas. McNultyn matkavauhti pehmitti Vingegaardin apukuljettajat ja muut kärkipyöräilijät, mutta tanskalaistähti pysyi tahdissa mukana.

– Kaikki ei ole vielä käsissämme, mutta olen iloinen tästä päivästä. Häntä (Pogacaria) pitää pitää silmällä, sillä koskaan ei voi tietää, milloin hän hyökkää, 25-vuotias Vingegaard kommentoi.

Etappivoitto oli Pogacarille kolmas tämän vuoden ympäriajossa. UAE ja Pogacar kokivat ennen etappia jälleen yhden takaiskun, kun puolalainen apukuski Rafal Majka joutui jättämään leikin kesken loukkaantumisen takia.

– Näytimme, että olemme yhä joukkueena vahva. Olemme positiivisia ja motivoituneita huomista (torstaita) ajatellen. Olemme olleet epäonnekkaita, mutta annamme huomenna kaikkemme, Pogacar, 23, viittasi tulevaan vuoristoetappiin.

Kokonaiskisassa kolmantena oleva Geraint Thomas taipui kärkikaksikolle yli kahdella minuutilla. Brittipolkijan ero Vingegaardiin on 4.56 minuuttia.

Ympäriajon viimeinen vuorietappi poljetaan torstaina Lounais-Ranskassa. Kilpailu huipentuu viikonloppuna lauantain aika-ajoon ja sunnuntain päätösetappiin Pariisissa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut