Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Eveliina Määttänen luottaa monipuolisuuteensa

Eveliina Määttänen valmistautuu levollisena 800 metrin alkueriin yleisurheilun MM-kisoissa Eugenessa. Määttänen yrittää nauttia uransa ensimmäisistä aikuisten arvokisoista ja se toteutuu väistämättä, jos hän kykenee radalla parhaimpaansa.

Määttänen ei säikyttele vastustajia ennätyksellään 2.01,14, mutta entisenä 400 metrin aitajuoksijana hän taipuu notkeasti erilaisiin taktiikoihin.

– Nautiskelen reissusta. Yritän ottaa kokemuksesta kaiken irti ja nautin tekemisestä, Määttänen kertoi joukkueen mediatilaisuudessa.

– Alkueristä mennään varmaan jatkoon ajalla 2.01–2.02, mutta paljon riippuu erästä ja siitä, onko se taktisempi vai vauhdikkaampi juoksu. Koen, että minulla on mahdollisuuksia, millaisessa juoksussa tahansa.

Alkuerään Määttänen starttaa muita tarkkaillen.

– Pitää olla sillä lailla varovainen, ettei lähde keulimaan alkuvauhtia äärettömän kovaksi. Mutta myös kovavauhtisempi juoksu sopii minulle, Määttänen jatkoi.

Alkuerät juostaan Suomen aikaa aikaisin perjantaina.

Palkattomalla vapaalla

Apteekissa työskentelevä Määttänen kilpailee MM-kisoissa palkattomalla vapaalla.

– Olin viimeksi töissä maanantaina, Määttänen kertoi.

Kesälomansa Määttänen ajasti elokuulle Münchenin EM-kisojen takia. MM-edustus tuli hänelle yllätyksenä sen jälkeen, kun hän oli parantanut ennätystään neljästi touko-kesäkuussa.

– Parit kisat oli vielä tarkoitus kisailla, mutta peruin ne, jotta sain tehtyä viikon treenijakson ennen MM-kisoja, Määttänen jatkoi yllättävän MM-komennuksen aiheuttamista muutoksista suunnitelmiin.

– Sain sitten vedettyä muutaman tiukemman treenin Suomessa. Uskon, että valmistautuminen on mennyt ihan hyvin. Kaikki on tehty, jotta olisin kilpailussa iskussa.