Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Australian Cameron Smith hurjasteli golfin Britannian avointen mestariksi – Pohjois-Irlannin Rory McIlroy hyytyi kärkipaikalta kolmanneksi

Takatukastaan ja mainioista puttaustaidoistaan tunnistettava Cameron Smith osoitti viileää paineensietokykyä, kun australialainen jyräsi Britannian avoimen mestaruuskilpailun mestariksi Skotlannin St. Andrewsin ikonisella Old Course -kentällä. Kolmen kierroksen jälkeen etunimikaimansa Cameron Youngin kanssa kolmantena ollut Smith nousi mestariksi päätöskierroksen loistotuloksellaan –8.

Arvoturnausmestaruus on 28-vuotiaalle ja uransa parasta kautta pelaavalle Smithille uran ensimmäinen. Päätöspäivästä ilman bogeja selvinnyt australialainen nousi kisan kärkeen tehtailemalla takaysillä peräti viisi birdieä putkeen.

Voittohaastattelussa Smith katsahti pitelemäänsä Claret Jug -pystiä ja herkistyi.

– Haluan kiittää taustaryhmääni kaikesta kovasta työstä viimeisten vuosien aikana. Tämä (pokaali) tekee siitä kaiken sen arvoista, Smith sanoi ääni väristen.

Smith kiitteli yleisöä tuesta, etenkin äänekkäitä australialaiskannattajia.

– Minulla oli täällä paljon tukijoita, etenkin australialaisia tyyppejä, te saitte minusta parhaan irti. Tämä voitto on koko Australialle!

Yhdysvaltalainen Young nousi viimeisen väylän eaglella kisan toiselle sijalle vain lyönnin päähän Smithistä.

McIlroyn major-kirous jatkuu

Pohjois-Irlannin Rory McIlroy ja Norjan Viktor Hovland lähtivät päätöspäivään selkeinä suosikkeina, sillä kaksikko johti Smithiä ja Youngia neljällä lyönnillä. McIlroyn päätöskierroksen tulos jäi kuitenkin –2:een, ja lajitähti päätyi pettymyksekseen kolmannelle sijalle (–18).

Nelinkertainen major-turnausvoittaja McIlroy ei ole voittanut arvoturnausta vuoden 2014 jälkeen. Pohjoisirlantilainen on ollut viime kuukausina vahvassa vireessä, mutta suurimmat mestaruuspokaalit ovat päätyneet muille pelaajille.

Hovland haparoi sunnuntaina jatkuvasti ja putosi päätöskierroksen tuloksellaan +2 jaetulle neljännelle sijalle Englannin Tommy Fleetwoodin kanssa. Kaksikon tulos oli –14.

Britannian avoin mestaruuskilpailu oli järjestyksessään 150:s.