Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Janne Korven ohjastama Run For Royalty oli St Michel -ajon sankari

Perinteinen lämminverihevosten kansainvälinen suurkilpailu St Michel -ajo päättyi tänä vuonna kotivoittoon, kun Pekka Korven valmentama ja hänen poikansa Janne Korven ohjastama Run For Royalty oli paras kilometriajalla 09,7aly.

Tulisessa St Michel -ajon kiihdytyksessä yhteen iskivät Hannu Torvisen ajama kahden vuoden takaisen kilpailun sankari Next Direction ja Santtu Raitalan Global Withdrawl, joka pystyi ryöstämään keulapaikan itselleen. Sen taakse pääsi entisen huippulumilautailijan Janne Korven ohjastama Run For Royalty. Kiritilaa Korpi löysi loppukaarteessa, ja lopulta 8-vuotias ruuna puristi hallittuun voittoon.

– Juoksu meni tosi suotuisasti. Koko maalisuoran oli kutina, että voitan, ja maalilinjalla oli aivan huikea fiilis, Janne Korpi sanoi voittajahaastattelussa.

Toiseksi kiri Petri Salmelan valmentama Makethemark, ja kolmanneksi venyi kärkipaikalla ravannut Global Withdrawl. Kausi on ollut Run For Royaltylle upea, sillä se on neljän kilpailun jälkeen tappioton ja kaksi viikkoa takaperin se kuittasi 96 000 euroa Suur-Hollola-ajon voitostaan. Nyt ykkössijastaan 80 000 euroa tienannut Run For Roaylty on tänä vuonna tehnyt nousun kansainväliselle tasolle, kun taas hopeaa napannut Makethemark on siellä ollut jo aiemmin. Yli 1,1 miljoonaa euroa tienannut huippuori tekee vaikeampien kausien jälkeen paluuta kirkkaimpiin valoihin.

Petri Salmela oli todella tyytyväinen suojattiinsa.

– Pienestä oli kiinni, että lopussa tuli kiritilaa, mutta hyvä, että tuli. Hevonen on hyvällä mallilla ja valmis vielä kilpauraansa jatkamaan.

Mikkelissä kilpailtiin myös Maailmanmatkaajat-lähdössä, jossa Ruotsin ja Suomen raviammattilaiset saivat vastaansa muun muassa toista kertaa kilpaa ajaneen olympiavoittaja Iivo Niskasen. Muiden lajien huipuista paras oli pronssia napannut jääkiekkoilija Antti Pihlström, Niskanen oli yhdeksäs.