Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Samuel Purola hirmujuoksulla SE-aikaan 200 metrillä: "Elämäni juoksu!"

Suomalaisella pikajuoksulla kulkee nyt lujaa. Vain viikko sen jälkeen, kun Samuli Samuelsson hurjasteli 100 metrin miesten Suomen ennätyksen, tuplasti pidemmällä matkalla mentiin myös nopeinta suomalaisvauhtia ikinä. Asialla oli Oulun Pyrinnön Samuel Purola, joka kellotti sunnuntaina alle 23-vuotiaiden Pohjolan ja Baltian mestaruuskilpailuissa Malmössä 200 metrillä ajan 20,45.

Purolan juoksun tuulilukema oli ennätyskelpoinen eli +1,7 metriä sekunnissa, ja näin Tommi Hartosen ennätysaika 20,47 Sydneyn olympialaisista vuodelta 2000 jäi historiaan. Hartonen menetti näin nopeaan tahtiin molemmat pikamatkojen Suomen ennätyksensä, sillä Samuelssonkin pyyhkäisi Hartosen nimen kaikkien aikojen tilaston kärkipaikalta juostuaan 10. heinäkuuta ajan 10,16 satasella.

"Hyvältä tuntuu"

Purola oli Malmön radalla ylivertainen, sillä toiseksi sijoittunut Liettuan Tomas Kersulis jäi lähes puoli sekuntia. Purolan oma ennätys, toukokuussa Lahdessa juostu 20,74 koheni sekin reippaasti.

– Hyvältä tuntuu. Pitkästä aikaa kunnon hyppäys tuloksissani. En ihan näin kovaa osannut odottaa, jos ihan rehellisiä ollaan, Purola kertoi tiedotteessa.

– Elämäni juoksu! Nyt tuli rennosti loppuun asti ja paketti pysyi kasassa. Tuo tunne yhdistettynä olosuhteisiin, niin tulos oli tätä luokkaa.

Olosuhteissa oli osaltaan onneakin, sillä kisojen ajan pikajuoksuihin tuli koko ajan ennätystuloksia ajatellen liian kovia tuulia. Nyt tuuli puhalsi juurikin sopivasti.

Purolaa ei estänyt sekään, että lauantaina hän vetäisi Malmön kisoissa 400 metriä. Ennätysaikaansa tietenkin, pysäytettyään kellot aikaan 47,15.

– Kyllä se vähän tuntui kehossa, mutta se kuuluu tietysti asiaan, kun kahtena päivänä vetää tuplan. En antanut sen kuitenkaan häiritä tänään juoksuani. Tein tänään vain sen, minkä pystyin.

– Eihän tuo näyttänyt haittaavan eilisen päivän kisa. Uudelle tasolle nousin.