Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n kesätoimittaja ja -kuvaaja etsivät päijäthämäläisiä saunojia ja saunoja – olisiko sinun lauteillasi tilaa?

Tervo hakee moukarinheiton MM-finaalissa ensisijaisesti pistesijaa, Kosonen uskoo ennätysparannukseen

Suomen Krista Tervo ja Silja Kosonen kilpailevat moukarinheiton MM-mitaleista Yhdysvaltain Eugenessa tänään illalla Suomen aikaa. Naisten moukarifinaali alkaa Suomen ajassa kello 21.35.

Tervo karisti perjantain karsintakilpailussa viime vuodet häirinneen karsintapeikon tyylikkäästi harteiltaan, kun toisen kierroksen karsintaheitto kantoi 73,83. Tervo sijoittui karsinnassa kolmanneksi.

– Lähden rennolla fiiliksellä hakemaan ensisijaisesti pistesijaa. Kaikki, mikä menee siitä ylöspäin, on plussaa, Tervo tiivisti finaalitavoitteensa.

Tervo, 24, kiskaisi Suomen ennätyksen 74,40 jo maaliskuussa Portugalissa. Heittovire on kantanut kesään saakka, sillä Paavo Nurmen kisoissa kotkalainen jäi ennätyksestä vain kuuden sentin päähän.

Eugenen karsintaheitto oli Tervon uran kolmanneksi paras tulos.

– Finaalissa ei pidä ainakaan miettiä, että nyt heitän 75 metriä. Silloin se kilpailu menee ainakin ohi.

Kosonen ei himmaile

Vasta 19-vuotias Kosonen eteni aikuisten arvokisafinaaliin 72,15 metrin heitolla, jolla irtosi karsinnan seitsemäs sija. Tulos oli Kososen uran neljänneksi paras.

– Ei muuta kuin täysillä finaaliin. Siellä ei tarvitse himmailla, Kosonen korosti.

Kososen ennätys on viime kesänä syntynyt entinen SE 73,43.

– Tekniikka ei ole ollut vielä ihan parhaimmillaan kovissa heitoissa, mutta kyllä se sieltä tulee. Uskon, että ennätyksen tekeminen on mahdollista.

Yhdysvaltalaiset Janee' Kassanavoid ja Brooke Andersen ottivat karsinnan kärkipaikat tuloksilla 74,46 ja 74,37.

Naisten moukarin pitkäaikainen hallitsija Anita Wlodarczyk on poissa MM-kilpailuista dramaattisen loukkaantumisen seurauksena. Wlodarczyk satutti jalkaansa kesäkuussa jahdatessaan autovarasta, eikä puolalaista nähdä myöskään elokuussa Münchenin EM-kilpailuissa.