Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Junnila, Tuuri ja Lällä karsiutuivat MM-Eugenen korkeusfinaalista

Korkeushypyn suomalaiskolmikko Ella Junnila, Sini Lällä, Heta Tuuri jäi Eugenen MM-kisoissa karsintaan. Kolmikko ylitti 186, muttei enää ratkaisukorkeutta 190.

Suurimmat odotukset kohdistuivat lajin SE-naiseen Junnilaan, joka on hypännyt kauden kotimaisen kärkituloksen 192. Junnila tosin lähti kesään toipilaana ja tärkeät hyppyharjoitukset kauden kynnyksellä jäivät tekemättä.

Hyppyrutiinin puute kostautui MM-karsinnassa. Asento alkoi purkautua vauhdinjuoksun kaarella, eikä hän saanut ponnistukseen sen takia normaalia törmäystä.

– Kuten ennen kilpailua sanoin, fysiikka ei petä. Se on lyönnissä, mutta hyppyjen toistettavuus on kysymysmerkki, Junnila muistutti.

Junnila komensi itseään pitämään oikean olkapään alhaalla vauhdinjuoksun viime askelilla, mutta hän ei kyennyt toteuttamaan sitä.

– Oli vaikea yrittää korjata hyppyä millisekunnissa, kun kaarre lähti purkamaan toiseksi viimeisellä vauhtiaskeleella, Junnila vahvisti.

– Rutiinin puuttuessa hyppyyn on vaikea tehdä niin pieniä muutoksia, etteivät ne edes juuri näy ulospäin.

MM-karsinta oli vasta Junnilan kolmas kilpailu täydellä vauhdilla tänä kesänä.

– Hypyt paranevat kyllä, kun saa rutiinia alle. Tämä kilpailu tuli liian aikaisin suhteessa siihen, miten ennätin valmistua tähän kauteen, kun tuli se möykky juuri ennen kesän alkua, Junnila jatkoi.

Lällä jäi rimalla kyljelleen

Junnila oli karsinnassa 18:s. Lällä ja Tuuri jakoivat sijaa 21. Lällä ja Tuuri joutuivat hyppäämään ennätystasollaan, sillä molempien ennätys on juuri 190, jolla kolme hyppääjää pääsi MM-finaaliin.

– Ei tullut mitään supersuorittamista muttei myöskään huonoa. Oli perustekemistä ja olen tyytyväinen siihen, että oma perustaso on nyt 185:n yläpuolella, Lällä kommentoi karsintaa.

– Valmentajalta tuli ohje, että jarrut pois ja täysillä vaan ja juoksu tulikin hyvin.

Lällä jäi kaipaamaan puhtia ponnistukseen.

– Ponnistuksessa olisi pitänyt malttaa odottaa. Nyt hyppyyn ei oikein tullut lakipistettä, josta voisi tehdä taiton (riman päällä), Lällä jatkoi.

Ongelma pilasi Lällän ensimmäisen ja parhaan yrityksen 190:stä.

– Ei ole mitään tehtävissä, jos tulee rimalle kuin kyljellään, Lällä harmitteli.

Tuuri tiputti täpärästi

Tuurin toinen yritys 190:stä oli suomalaisten pudotuksista täpärin.

– Luulin jo, että rima pysyisi siellä, Tuuri tunnusti.

– Viimeinen yritys tuli nopeasti toisen perään, enkä oikein ehtinyt kerätä ajatusta siihen. Hypystä tuli hätäinen.

Tuuri koki Lällän tapaan, että hän jäi karsinnassa perustasolleen.

– Ei tullut mitään eksponentiaalisen hyviä suorituksia, muttei myöskään huonoja. Oli aika tasaista, Tuuri arvioi.

Kehityskohteikseen Tuuri mainitsi vauhdinjuoksun vaihtelun ja viimeisten vauhtiaskelien kallistuksen.

– Aika rennolla juoksulla pystyy hyppäämään korkealta, kun katsoi noita muita hyppääjiä, Tuuri totesi.

Loppukilpailusta karsiutuivat muiden mukana Ukrainan moninkertainen arvokisamitalisti Julia Levtshenko sekä olympialaisten finalistit, Montenegron Marija Vukovic ja Yhdysvaltain mestari Vashti Cunningham.