Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Cameron Smith golfasi kaimansa ohi Britannian mestaruuskilpailun kärkeen – Tiger Woods herkistyi kannattajien suosionosoituksista

Australialaisgolfaaja Cameron Smith läpäisi Britannian avoimen mestaruusturnauksen toisen pelipäivän 64 lyönnillä (8 alle parin) ja nousi kahden lyönnin erolla arvokilpailun kärkipaikalle ohi etunimikaimansa Cameron Youngin. Kokonaistuloksessa –13 oleva Smith tehtaili Skotlannin St. Andrewsin ikonisella Old Course -kentällä perjantaina yhden eaglen ja kuusi birdietä.

Maailmanlistan kärkikymmenikössä paikkansa vakiinnuttanut Smith, 28, on yltänyt arvoturnauksissa parhaimmillaan jaetulle toiselle sijalle. Hän oli kärkikolmikossa vuoden 2020 Masters-turnauksessa.

– Tällä paikalla on tietysti hyvä olla. Minusta tuntuu, että olen ollut tällaisessa asemassa usein viimeisten parin vuoden aikana, mutta asiat eivät ole menneet vielä aivan kuten olen halunnut, maaliskuussa PGA-kiertueen Players Championshipin voittanut Smith sanoi.

Young, 25, käytti torstaina avauskierrokseensa vain 64 lyöntiä, mutta perjantaina yhdysvaltalaisen tilastoihin kirjattiin viisi lyöntiä enemmän.

Pohjois-Irlannin Rory McIlroy ja Norjan Viktor Hovland jakavat kolmannen sijan tuloksella –10. Yhdysvaltain Dustin Johnson on neljäntenä tuloksella –9.

Turnauksen puolustava mestari Collin Morikawa karsiutui yllättäen jatkokierroksilta. Yhdysvaltalainen jäi tulokseen +1.

Woodsilla hankala kilpailu

Lajilegenda Tiger Woodsin kilpailu päättyi kyyneliin ja karsiutumiseen jatkokierroksilta. Golfin 15-kertainen major-mestari Woods on voittanut St. Andrewsissa kaksi Britannian avointen mestaruutta, mutta nyt yhdysvaltalainen taipui kilpailun häntäpäähän tuloksella +9.

Woods oli viime vuonna vakavassa auto-onnettomuudessa, ja hänen oikea jalkansa leikattiin. Tähtipelaajan fysiikka ei ole entisellä tasolla.

– On vain vaikeaa kävellä ja pelata 18 reikää. Ihmisillä ei ole aavistustakaan siitä, mitä käyn läpi ja kuinka monta tuntia teen päivittäin töitä kehoni kanssa, jotta pystyn tähän, Woods sanoi.

Kilpailun yleisö osoitti suosiotaan Woodsille kierroksen lopussa, mikä herkisti yhdysvaltalaisen.

– Lopussa vuodatin pari kyyneltä, vaikka en ole sellainen ihminen, joka itkee kovinkaan usein, Woods sanoi.

– Minusta tuntui, että tämä saattoi olla viimeinen Britannian avoimeni täällä St. Andrewsissa. Fanien suosionosoitukset ja lämpö antoivat uskomattoman tunteen.